Blog
RSS

Boldog akarsz lenni? Add fel az életed!

2016-10-02

„Nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség." (Filippi 1,21)

A boldogság a szolgálatból fakad, és abból, hogy feladod az életed másokért. Amíg ezt meg nem érted, nem lesz túl boldog az életed. Nem az önajnározás, hanem az önfeláldozás tesz boldoggá.

Pál tudta, hogy a boldogságához az kell, hogy a célra összpontosítson, ne a problémáira. A Filippi 1,21-ben összefoglalta célját: Nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség."

Te vajon melyik szót írnád az üres vonalra? „Nekem az élet ___________ ," Szórakozás? Sport? Ruhák? Család? Barátok? Karrier? Sok jó dolgot válaszolhatsz, de egyik sem érdemli meg Annak a helyét, aki megalkotott, és életet adott neked: a Jézus Krisztusét.

A boldogságod attól függ, hogy mit írsz az üres vonalra. Ha a válaszod pénz, siker, öröm vagy erő, akkor életed nagy részében boldogtalan leszel. Nincs ezekkel a dolgokkal semmi baj, egyszerűen csak nem érdemlik meg az első helyet. Nem arra teremtettél, hogy egy csomó pénzt keress, aztán amikor meghalsz, az egész odavesszen. Istennek sokkal nagyobb célja van az életeddel. Egyetlen olyan válasz van, ami boldoggá tehet: „nekem az élet Krisztus". Add fel az életed! Ez a te célod.

Mondd el ezt az imát ma:

„Drága Jézus, látod, hogy milyen sokszor hagyom, hogy a körülmények befolyásolják a boldogságomat. Látod, hogy gyakran engedem, hogy a fájdalom, a problémák, a rám nehezedő nyomás, a piszkálódó emberek elrontsák az örömömet.

Segíts az életem problémáit a te szemszögedből nézni. Úgy szeretném őket kezelni, hogy az a nem hívőknek bizonyság, a hívőknek pedig bátorítás lehessen. 

Segíts emlékezni, hogy az, hogy mások mit mondanak vagy tesznek, csak akkor befolyásolja a boldogságomat, ha hagyom. Szeretnék Benned bízni, hogy azokat a dolgokat is a javamra formálod, amiket nem értek. Kérlek, segíts, hogy arra összpontosítsak, ami a Te célod az életemmel, ne a gondjaimra.

Az életem hátralévő részében Téged szeretnélek szolgálni azzal, hogy másoknak szolgálok. Használj engem, Uram, így célja lesz életemnek és halálomnak is!

Mától kezdve, nekem az élet Krisztus. A te nevedben. Ámen."

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.14)

Boldog akarsz lenni? Összpontosíts a céljaidra, ne a problémáidra!

2016-09-06

„Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor hogy melyiket válasszam: nem tudom. Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak. Erről meggyőződve tudom is, hogy életben maradok, és együtt maradok mindnyájatokkal, a hitben való növekedésetekre és örömötökre.” (Filippi 1,22-25)

Amikor a célodra összpontosítasz és nem a problémáidra, akkor is boldog lehetsz, amikor az élet zűrzavarosnak is tűnik körülötted.

Pál idős ember volt, amikor börtönben volt Rómában. Nagyon messze volt az otthonától. Kivégzésre várt. Mindenét elvették – a barátait, a szabadságát, a szolgálatát, a magánéletét – a nap 24 órájában láncra verve tartották egy őrrel. Nem éppen egy boldog időszaka volt ez Pálnak.

De egyetlen dolgot nem tudtak elvenni Páltól: a célját. Pál azt választotta, hogy a céljára összpontosít még akkor is, ha már minden mást elvesztett. Mi volt az ő célja? Istent szolgálni a mások iránti szolgálat által.

Pál a Filippi 1,22-25-ben azt írja: Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor hogy melyiket válasszam: nem tudom. Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak. Erről meggyőződve tudom is, hogy életben maradok, és együtt maradok mindnyájatokkal, a hitben való növekedésetekre és örömötökre.

Soha nem fogom elfelejteni Viktor Frankl Az ember az értelemre irányuló kérdéssel szemben című könyvét. Frankl egy zsidó pszichiáter volt, akit egy német náci haláltáborba hurcoltak el. Az egész családja és az összes barátja gázkamrába került és megölték őket. A könyvében elmesél egy napot, amikor a Gestapo előtt állt anyaszült meztelenül. Elvették a rabruháját és még a jegygyűrűjét is. Ott állt teljesen megüresítve és hirtelen rájött, hogy egyetlen dolgot nem tudnak a nácik elvenni tőle: a választást, hogy ő hogyan fog minderre válaszolni.

Nem irányíthatod, amit más emberek tesznek veled. Nem irányíthatod, amit más emberek tesznek körülötted. De igenis irányíthatod azt, hogy miként válaszolsz minderre.

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.13.)

Boldog akarsz lenni? Dönts úgy, hogy örülni fogsz

2016-08-23

"...szívből örülök! Igen, örülni is fogok, mert tudom, hogy imádságaitok és Jézus Krisztus Szellemének segítsége által ez az én üdvösségemet szolgálja." (Filippi 1,18b-19, EFO)

Amikor kezdenek szétesni a dolgok, ne próbáld egyedül megoldani. Hagyd, hogy Isten rakja újra össze azokat.

Ha szembetalálkozol egy problémával, két lehetőséged van: dicsőítesz, vagy aggódsz. Ennyi! Ezt hívom én a hitfaktornak.

Pál ezt mondja a Filippi 1,18-19-ben: „...szívből örülök! Igen, örülni is fogok, mert tudom, hogy imádságaitok és Jézus Krisztus Szellemének segítsége által ez az én üdvösségemet szolgálja." (EFO).

Ebben az egyetlen versben Pál az erő számos forrását megadja annak, hogyan maradhatsz pozitív és boldog a nehéz időkben.

Először is, muszáj Isten szemszögéből nézned a problémáidat. Pál ezt mondja: „...mert tudom...". Amit tudsz, az visz téged előre. Pál tudta, hogy Isten munkálkodik küzdelmei közepette, és szem előtt tartotta Isten tágabb látószögét.

Másodszor, Pálért imádkoztak emberek, és biztatták őt. Majd azt mondja, hogy Krisztus Szelleme segített neki, kitartást adott és bátorította. Végül így ír: „ez az üdvösségemet szolgálja". Pál hitte, hogy Isten jóra fordítja a problémáját.

Mivel rendelkezett Isten látásmódjával, a barátok imájával, a Szent Szellemmel és hittel, Pál úgy döntött, hogy örülni is fog.

A te döntéseden múlik az örömöd.

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.12) 

Nem kell senki jóváhagyása ahhoz, hogy boldog legyél!

2016-07-29

Nem számít! Én örülök neki, mert minden lehetséges módon Krisztust prédikálják, jó vagy rossz indíttatásból. És én továbbra is boldog leszek!" (Filippi 1:18, TEV fordítás)

Boldog lehetsz, akármi is történik az életedben, ha nem engeded meg, hogy mások irányítsák a viselkedésedet.

A Filippi 1:15-17-ben Pál négy fajta emberről beszél, akik befolyásolták az ő munkáját, amíg börtönben volt Rómában. Voltak, akiket társának tekintett, és akik bátorították őt a szolgálatában. Mások viszont kritizálták, versenyeztek vagy összeesküdtek a missziója ellen.

Néhányan közülük prédikálják a Krisztust, mert irigyek és civakodók, mások viszont őszinte jó szándékból. Ezek szeretetből tesznek így, mert tudják, hogy Isten nekem adta az evangélium megvédésének munkáját. Mások nem őszintén vallják Krisztust, hanem önző nagyravágyásból, mert azt gondolják, hogy még több bajt okoznak nekem, amíg börtönben vagyok.” (Filippi 1:15-17, TEV fordítás)

Kevés dolog rabolja el hamarabb az örömöd, mint ha kritizálnak vagy amikor mások ellened dolgoznak. Miért? Mert mindannyian azt akarjuk, hogy szeressenek. Elismerésre vágyunk. Azt akarjuk, hogy mindenki kedveljen minket.

Pál mégis ezt írja a Filippi 1:18-ban: Nem számít! Én örülök neki, mert minden lehetséges módon Krisztust prédikálják, jó vagy rossz indíttatásból. És továbbra is boldog leszek!" (TEV fordítás)

Nincs szükséged mások elismerésére, hogy boldog legyél!

Annyira vagy boldog, amennyire választod, hogy az legyél! Ha mások nincsenek veled megelégedve, az az ő döntésük. Ha nem kaptad most meg valaki elismerését, valószínű, nem is fogod megkapni. És keserű leszel, ha arra törekszel, hogy mások elismerését elnyerd.

Pál később, a 29. és 30. versekben elmagyarázza, hogy hogyan lehetsz boldog, akármi is történjen:Mert nem csak az a kiváltságotok, hogy bízhattok Krisztusban, hanem hogy szenvedjetek is érte. Együtt vagyunk ebben a harcban. Láttátok a múltbeli küzdelmeimet, és tudjátok, hogy még most is küzdelemben vagyok." (NLT fordítás)

Pál kiváltságnak nevezi a szenvedést, amikor a jó cselekvését választjuk, mert akkor hasonlítunk a leginkább Krisztusra, amikor valaki keresztre akar szegezni és ellened van.

Boldog lehetsz bármi történik körülötted, ha minden problémát Isten szemszögéből próbálsz nézni, és sosem engeded, hogy mások beszéde vagy tettei irányítsák az örömödet.

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.11.)

Boldog akarsz lenni? Koncentrálj Isten nagy képére

2016-07-18

"Szeretném, ha tudnátok, drága testvéreim, hogy minden, ami itt velem történt, az az evangélium terjedését segítette.” (Filippi 1:12, NLT fordítás)


Ha boldog akarsz lenni, minden problémát Isten nézőpontjából kell nézned. A boldog emberek nagyobb távlatban gondolkodnak. Látják a nagy képet. Mikor a dolgokat nem Isten nézőpontjából nézed, elcsüggedsz, frusztrált és boldogtalan leszel.

Nem számít, mit hoz számodra az élet, jót, rosszat, csúnyát, Istennek van terve. Pál tudta ezt. Azt mondja Filippi 1:12-ben: Szeretném, ha tudnátok, drága testvéreim, hogy minden, ami itt velem történt, az az evangélium terjedését segítette.”

Mióta csak Pál keresztyénné lett a damaszkuszi úton, egyetlen dologról álmodott: Rómában akart prédikálni, az akkori világ központjában. Az volt az álma, hogy az evangéliumot prédikálja a világ legfontosabb városában.

Istennek azonban más terve volt. Ahelyett, hogy Pált Rómába küldte volna egy prédikációs kampányra, a császár börtönében, a császár foglyává tette. Abban az időben Néró volt a császár. Néró pedig olyan romlott és gonosz volt, amilyen csak lehetett.

Császári fogolyként, Pál hozzá volt láncolva egy börtönőrhöz a nap 24 órájában, két éven keresztül. Az őrök négy óránként váltották egymást. Két év alatt a börtönben 4.380 őrnek tett tanúbizonyságot. Ki is volt valóban a fogoly? Ki volt kihallgatáson?

Ez nem Pál terve volt, hanem Istené az elejétől a végéig. Ennek pedig volt két eredménye, amiről egészen bizonyosan tudunk.

Filippi 4 mondja el, hogy ez alatt a két év alatt, néhányan Néró családjából hívőkké lettek Pál bizonyságtételére, Rómában, a császári udvarban.

Másodszor, nehéz megállítani egy olyan embert, mint Pál. A börtönben arra volt kényszerítve, hogy nyugton legyen, és ennek eredménye az Újszövetség nagy része. Kíváncsi vagyok, minek lett volna nagyobb hatása? Pál prédikálásának a Kolosszeumban, vagy az általa írt könyveknek, mint a Római levél, Korinthusiakhoz írt első és második levél, Galaták, Efézus, Filippi és Kolossé. Ez a hét könyv az évszázadok során emberek millióinak jelentette ki Jézust.

Pál tudta, hogy Istennek nagyobb terve van, és boldog volt, mert láthatta, mit tett Isten az ő problémáján keresztül.

Valahányszor valami problémád van, ami elkezd lehúzni, azt kell tenned, amit Pál tett – tanuld meg Isten nézőpontjából látni. Kérdezd meg, „Mit tesz Isten? Mi a nagyobb kép? Mi a nagyobb távlat?” Akkor képes leszel hittel szembenézni a problémával.

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.10.)

A stressz kezelése a fejben dől el

2016-06-15

"Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!" (Filippi 4:8)


A stresszel vívott küzdelem a füleid között zajlik. A harc az elmédben folyik. A gondolataidban. Az, hogy mivel töltöd meg az elméd meghatározza azt, hogy mennyire stresszes az életed.

Ha békét akarsz a gondolataidban, el kell kezdened kontrollálni, hogy mit engedsz a gondolataidba. Amit az elmédbe beengedsz, az fog az életedből kijönni.

A Bibliában azt olvassuk, hogy "Ami igaz, ami tisztességes, ami igazságos, ami tiszta, ami szeretetre méltó, ami jó hírű, ha valami nemes és dicséretes, azt vegyétek figyelembe!" (Filippi 4:8)

Ha kevesebb stresszt szeretnél, változtatnod kell a gondolataidon, és uralkodnod kell azokon a dolgokon, amelyeket a közelükbe engedsz. Ebben az igében a Biblia nyolc kérdést tár eléd, amelyen töprengened kell a gondolataidat illetően. Jó ez? Érdemes-e a dicsőítésre? Igaz? Tisztességes? Tiszta? Nemes? Megbecsülhető? 

Úgy hangzik ez, mint például a tévénézés? Nem. A televízió egyre rosszabb és rosszabb. A mai tévés hősök zombik, vámpírok, sorozatgyilkosok, drogfüggők, korrupt politikusok és perverzek. Ezt nevezed szórakozásnak? Elég van ezekből a világban anélkül, hogy te beengednéd az otthonodba. 

Ha azokon a dolgokon töprengesz, amik igazak, tisztességesek, igazságosak, tiszták, szeretetre méltóak, amik jó hírűek, ha valami nemes és dicséretes, akkor ezekkel a jelzőkkel igazából az Urat írod le. Pál a Filippi 4:8-ban arra tanít, hogy gondoljunk Istenre. 

Ézsaiás könyvében ezt olvashatjuk: "Akinek szilárd a jelleme, azt megőrzöd teljes békében, mert benned bízik.(Ézsaiás 26:3)

Minden, ami megközelíti az elméd, befolyással van arra, hogy mennyire vagy feszült és aggodalmaskodó. Ha a gondolataidat az Úrra alapozod, Ő tökéletes békében fog tartani.

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.09.)

Isten mindig gondoskodik. A te dolgod az, hogy kérd erre!

2016-06-03

Mivel nem sajnálta még a saját Fiát sem, hanem odaadta mindnyájunkért, miért ne adna nekünk minden mást is?” (Róma 8:32, NLT fordítás)


Amikor gyerek voltam, ha szükségem volt valamire, édesapámhoz fordultam. Néha, amit szerettem volna drága volt, de emlékszem, hogy egyszer sem aggódtam azon, hogy édesapám honnan fogja előteremteni a pénzt arra, amire nekem szükségem volt. Ez nem az én dolgom volt! Édesapám dolga volt, hogy kitalálja, hogy honnan fog érkezni a pénz. Nekem gyerekként csak az volt a dolgom, hogy kérjek.

Nem a te dolgod kitalálni, hogy Isten hogyan fog gondoskodni rólad. Neked csak kérned kell őt.

A Bibliában, Jakab 4:2-ben azt olvassuk, hogy „Azért nincs nektek, mert nem kéritek.” (NIV fordítás)

Itt van a második kulcs a stressz kezeléséhez: Aggódj kevesebbet és kérj többet. Aggódás helyett imádkozz mindenért.

A Róma 8:32 azt írja, hogy Mivel nem sajnálta még a saját Fiát sem, hanem odaadta mindnyájunkért, miért ne adna nekünk minden mást is?” (NLT fordítás)

Ha Isten megoldotta a legnagyobb problémádat, akkor ahhoz képest minden más kicsinek tűnik. Ha Isten annyira szeretett téged, hogy elküldte Jézust, hogy meghaljon a bűneidért, akkor nem gondolod, hogy szeret téged annyira, hogy segítsen a pénzügyeidben is? Nem gondolod, hogy szeret annyira, hogy segítsen az egészségedben? A kapcsolataidban? A karrier döntéseidben? Egy üzlet lezárásában? Egy határidőben?

Nincs olyan terület az életedben, ami Istent ne érdekelné. Előre tudja, hogy mire van szükséged, de ettől még azt akarja, hogy kérd azt tőle. Aggódás helyett, imádkozz mindenért.

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.08.)

Stresszkezelés: ne aggodalmaskodj!

2016-05-27

„Semmi felől ne aggodalmaskodjatok!” (Filippi 4:6)

Az életed első számú stresszforrása nem a munkád, hanem az aggodalmaid. Nem a munkahelyed, hanem az aggodalom miatt forgolódsz éjjel.

Isten a Bibliában nyíltan állást foglal az aggodalommal kapcsolatban. A Filippi 4:6-ban ezt mondja: „Semmi felől ne aggodalmaskodjatok!”

Hogy miért kell elengedned az aggodalmaidat?

Több okból is értelmetlen aggódni. Az aggodalom felnagyítja a problémákat. Észrevetted már, hogy ha valaki rosszat mond rólad, annál jobban fáj, minél többet gondolkodsz rajta? Másrészt az aggodalom semmit nem old meg. Olyasmin aggódni, amin úgysem tudsz változtatni, teljesen felesleges. Ha pedig tudsz változtatni, akkor aggodalmaskodni őrültség. Kelj fel, és csináld!

Emellett az aggodalom természetellenes. Nem születik velünk. Talán azt hisszük, de nem így van. Az aggodalom tanult dolog. Mivel nem természetes, nem is egészséges. A tested nem úgy van megtervezve, hogy kezelni tudja az aggodalmat. Amikor valaki azt mondja, hogy betegre aggódja magát, igazat mond. Az orvosok szerint sok ember elhagyhatná a kórházat, ha megtudná, hogyan szabaduljon meg a bűntudattól, az aggódástól és a bosszúságoktól. A Példabeszédek 14:30 ezt mondja: „A békés szív az egészséges test kulcsa" (NLT fordítás).

Az aggodalom nem segít. Nem változtatja meg a múltat, és nem tudja irányítani a jövőt, egyedül a jelent teszi tönkre. Az egyetlen dolog, amin változtatni tud, az te vagy: nyomorulttá tesz. A problémát soha nem oldja meg.

Az aggodalom szükségtelen. Isten teremtett téged, ő alkotott meg, ő váltott meg, neked adta Lelkét. Azt hiszed, nem fog törődni szükségeiddel? Nem kell aggódnod!

A stresszkezelés első lépése: megtagadni az aggodalmaskodást. Miért? Mert értelmetlen, mert természetellenes, mert nem segít, mert szükségtelen.

Az 1 Péter 5:7-ben a Biblia azt mondja: „Aggodalmaitok egész súlyát őrá vethetitek, mert ő személyesen törődik veletek!” (AMP fordítás)

Isten személyesen törődik veled és a szükségleteiddel. Add át Neki mindazokat a dolgokat, amik miatt aggódsz, idegeskedsz! Engedd el őket!

Forrás: napiremeny.blog.hu
* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.07.)

Boldog szeretnél lenni? Add át az életed!

2016-05-20

„Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megtartsd az életed, el fogod veszíteni. Csak azok tudják meg, mit jelent igazán élni, akik értem és a Jó Hírért feláldozzák az életüket." (Márk 8:35, LB fordítás)

Isten úgy alkotta meg a világot, hogy a boldogság nem az anyagi helyzettől vagy a fizetéstől függ, nem a szexualitásból vagy a sikerből ered.

A boldogság a szolgálatból fakad. Isten úgy alkotott meg téged, hogy akkor lehetsz igazán boldog, ha átadod magad a szolgálatra. Azt kérded, miért? Azért, mert azt szeretné, hogy hozzá hasonlóvá válj. Az egész a szeretetről szól.

„Ha ragaszkodsz ahhoz, hogy megtartsd az életed, el fogod veszíteni. Csak azok tudják meg, mit jelent igazán élni, akik értem és a Jó Hírért feláldozzák az életüket." (Márk 8:35, LB fordítás)

Minden egyes nap gyakorolnod kell magad a nagylelkűségben és a szolgálatban, hogy igazán boldog lehess.

A Máté 20:28 azt mondja: „Mint ahogy az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak, hanem hogy ő szolgáljon, és életét adja váltságul sokakért." (EFO)

Jézus azért jött, hogy szolgáljon minket és adjon nekünk. Ez a két dolog jelenti Jézus valódi követését. Ez a két cselekedet boldogabbá tesz, mint bármi más a világon. Ha nem adsz, ha nem szolgálsz, nem vagy Jézus követője. Ennyire egyszerű.

Isten ugyanakkor úgy alkotta meg a világot, hogy minél többet adsz magadból, és minél többet szolgálsz, annál többet kapsz az Úrtól, és annál boldogabb és áldottabb leszel.

Pál ezt írja a Filippi 2,17-18-ban: „A hitetek késztetni fog titeket, hogy felajánljátok életeteket Isten szolgálatára. Ha a saját véremet kell felajánljam áldozatul értetek, akkor is örvendezni fogok. Örvendjetek ti is velem!" (NCV fordítás)

A hited arra fog késztetni, hogy felajánld magad Isten és embertársaid szolgálatára. Az élethosszig tartó boldogság kulcsa ez a kettő: a szolgálat és önmagad felajánlása – azaz, hogy nagylelkűen odaadd életed az Evangélium nevében.

 

Forrás: napiremeny.blog.hu
(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.06.)

Boldog akarsz lenni? Ragaszkodj Isten szavához!

2016-05-10

"Szilárdan ragaszkodj az Élet Szavához."  (Filippi 2:16a, NLT fordítás)

Isten ígérete szerint számtalan nagyszerű dologgal gazdagodhat az életed, ha elmélkedsz az ő szaván, és megcselekszed azt.

Ez talán meglep, de ha tudod, hogyan kell aggódni, akkor azt is tudod, hogyan kell Isten szaván elmélkedni. Az aggodalmaskodás az, amikor egy negatív dolgot újra és újra átgondolsz. Amikor az Írás szavával teszed ugyanezt, az elmélkedés.

Hatféleképpen tudod Isten szavát megragadni:

  • hallgathatod,
  • olvashatod,
  • tanulmányozhatod,
  • memorizálhatod,
  • elmélkedhetsz rajta, 
  • és alkalmazhatod.

De ha mindössze annyit teszel, hogy meghallgatod Isten szavát a gyülekezetben, akkor nem tudsz hozzá ragaszkodni, könnyen el lehet róla terelni a figyelmedet.

A Biblia  Filippi 2:16-ban azt mondja: "Szilárdan ragaszkodj az Élet Szavához."  (NLT fordítás). Nem tudsz erősen ragaszkodni az Igéhez, hacsak nem gyakorlod mind a hat szokást: a hallgatást, olvasást, tanulmányozást, memorizálást, elmélkedést és alkalmazást.

A Zsoltárok 119:16-ban az áll: "Törvényeid boldoggá tesznek engem, szavadról soha nem feledkezem meg." (GW fordítás) Szeretnél boldog lenni? Isten rendelkezései boldoggá tesznek, és ezekre úgy tudsz emlékezni, ha memorizálod őket, elmélkedsz rajtuk, majd alkalmazod is őket.

A Zsoltárok 119:35 azt mondja: " Vezérelj a te parancsolataidnak útján, mert azon találom meg a boldogságot." (NLT fordítás) Általában rossz helyen keressük a boldogságot. Isten azt mondja, hogy a boldogságot parancsolatainak útján találhatjuk meg.

 

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.05)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio