Blog
RSS

Isten néha úgy szól, hogy nem mond semmit

2015-03-27

Ha Isten csendben van, mit jelent ez neked? Ha elfordítja az arcát, mit tehetsz ez ellen? De akár csendben van, akár elrejtőzött, ott van és uralkodik.” (Jób 34:29-30, Message fordítás)

Isten néha úgy szól, hogy nem mond semmit. Ez olykor rendkívül frusztráló! De Istennek az oka arra, hogy miért marad csendben. Neked csak várnod és bíznod kell Benne. Ha Isten elé futsz és azt mondod: „Nem hallottam semmit Istentől, ezért megyek előre és megteszem ezt”, nem bízol Benne, akkor mindenféle problémád lesz és meg fogod bánni mindezt.

Erre számos példa van a Bibliában. Egyikük, Saul, Izrael első királya. Éppen egy csatára készülődött, amikor Isten elé járult és azt kérdezte tőle, „Istenem, mit szeretnél, hogy tegyek ebben a csatában?”

Saulnak azonban már hosszú ideje nem volt rendben Istennel a kapcsolata. Az 1 Sámuel 28:6-ban a Biblia azt mondja, hogy „Megkérdezte Saul az Urat, de az Úr nem válaszolt neki sem álomban, sem jelek által, sem a próféták által.”

Saul három különböző módon is szeretett volna választ kapni, azonban továbbra sem kapott választ. Ezért hát türelmetlenné vált. Kétségbe esett és az okkult dolgok felé fordult – olyan dolgok felé, amiket pont ő tiltott be az országban. Ezt mondta: „Menj és keress egy szellemi tanácsadót. Keress nekem egy médiumot, egy boszorkányt, valakit, aki szellemeket tud idézni vagy szeánszot tud tartani.” Tudta, hogy amit tesz az rossz, azonban mégis így cselekedett, mert kétségbeesett. És tudod mi történt? Elvesztett mindent. Elvesztette a csatát, a hírnevét. Elvesztette az életét. Nem volt hajlandó várni Isten válaszára, ami miatt nagyon komoly következményekkel kellett szembesülnie.

Mit kell tehát tenned, amikor Isten csendben van?

Először is, emlékezz arra, hogy Isten uralkodik. A Jób 34:29-30 azt mondja, „Ha Isten csendben van, mit jelent ez neked? Ha elfordítja az arcát, mit tehetsz ez ellen? De akár csendben van, akár elrejtőzött, ott van és uralkodik.” Lehet, hogy Isten nem akarja megosztani veled a tervét, de ez nem jelent azt, hogy nincs terve számodra. Ő igenis számol veled és tervez az életeddel. Szeret téged. Ő egy jó Isten. És gondoskodni is fog rólad, ha hajlandó vagy várni rá.

Másodszor, bíznod kell Istenben. A Biblia a Zsoltárok 50:15-ben azt mondja, „Azt akarom, hogy bízz bennem a nehézségek idején, hogy megszabadíthassalak, és te dicsőíthess engem.” (TLB fordítás) Isten ma azt kérdezi tőled: „Hajlandó vagy bízni bennem? Hajlandó vagy bízni bennem ebben a pénzügyi nehézségedben? Hajlandó vagy bízni bennem ezzel az álmoddal kapcsolatban? Hajlandó vagy bízni bennem szívednek ezzel a fájdalmával? Hajlandó vagy bízni bennem ezzel a feszültséggel kapcsolatban? Hajlandó vagy bízni bennem a magányodban? Hajlandó vagy bízni bennem azzal a vágyaddal kapcsolatban, hogy megházasodj? Hajlandó vagy bízni bennem az egészségügyi problémádban? Hajlandó vagy bízni bennem az álmaiddal és az ambícióiddal kapcsolatban? Hajlandó vagy bízni bennem?

Mondd el ezt az imát hangosan a szívedben:

„Drága Istenem, nem szeretném leélni az életemet anélkül, hogy hallanám a hangodat. Meg szeretnék tanulni figyelni rád. Köszönöm a Bibliát. Segíts, hogy olvashassam. Köszönöm a tehetséges tanítókat. Segíts nekem, hogy megtegyem, amit tanítanak. Segíts abban, hogy tudjak olyan istenfélő barátokat szerezni, akikben bízhatok, és akikre hallgathatok. Szeretnék nyitott lenni azokra az ötletekre, amiket Te juttatsz az eszembe. Amikor fájdalom gyötör, segíts, hogy tanuljak belőle, ne fussak el előle. De legfőbbképpen, segíts, hogy bízzak Benned és a Te tervedben, amikor csendben vagy. Jézus Krisztus, szeretnélek megismerni Téged és úgy szeretni, ahogyan Te szeretsz engem. A Te nevedben imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.03.)

Forrás: http://napiremeny.blog.hu

Bőkezűen vess, hogy bőkezűen is arathass

2015-03-13

"Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten"." (2 Korinthus 9:6-7)


Ha egy farmer egy rakomány babot kivisz és elültet a puszta földbe, vajon milyen gyümölcsöt várhat ennek eredményeképp? Görögdinnyét? Uborkát? Nem! Bab fog kinőni. Semmi kétsége nincs efelől. Nem kérdőjelezi ezt meg. Mert amit vetsz, pontosan azt fogod aratni.

Ez az termelés törvénye és ez az életed minden területére érvényes – különösen a pénzügyidre.

A Biblia a 2 Korinthus 9:6-7-ben a következőket írja: "Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat. Mindenki úgy adjon, ahogyan előre eldöntötte szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert "a jókedvű adakozót szereti Isten"."

Ez pozitívan és negatívan is működhet az életedben. Ha a kedvesség magjait veted, tudod, hogy mi fog történni? Az emberek kedvesek lesznek veled. Ha megbocsátasz másoknak, ők is megbocsátanak neked. Ha nagylelkű vagy, az emberek is nagylelkűek lesznek veled.

De ha állandóan ideges vagy, az emberek türelmetlenül fognak viszonyulni hozzád. Ha becsapsz másokat, ők is be fognak csapni téged. Ha más emberekről pletykálsz, tudod, hogy mi fog történni? Az emberek rólad fognak pletykálni.

A termelés törvénye azt mondja: amit vetsz, azt aratod. De a sokszorozódás alapelve még azt is hozzáteszi, hogy mindig többet fogsz aratni, mint amennyit vetsz.

Ha elültetsz egy szem kukoricát a földbe, sosem egy szem kukoricát kapsz vissza. Egy egész kukoricaszárat kapsz nagyon sok kukoricacsővel és magok százaival. Ez az a sokszorozó erő, melyhez Isten az univerzumot teremtette. Mindig többet kapsz, mint amennyit hozzáadsz.

Ez az, amiért soha nem bántom azokat, akik engem bántanak. Miért? Mert nem akarok belekerülni ebbe a mókuskerékbe. Nem számít, hogy mit mondott nekem bárki is, nem akarok semmi rosszat visszaszólni neki, mert ha megteszem, akkor többet fogok aratni, mint amennyit vetettem. Amit teszek ehelyett, az az ellenkezője. Meg akarom áldani őket, imádkozni akarok értük. Miért? Mert pontosan ezt szeretném én is visszakapni és én mindig többet aratok, mint vetek.

A Példabeszédek 11:24-ben azt olvassuk, hogy "Van, aki bőven osztogat, mégis gyarapszik, más meg szűken méri a járandóságot, mégis ínségbe jut."

Forrás: http://napiremeny.blog.hu

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.13.)

A megfelelő időben fogod learatni a termést

2015-03-13

„Ne fáradjunk el a jótevésben, mert a megfelelő időben learatjuk majd az áldás terméseit, hogyha nem adjuk fel.” (Gal 6,9 NLT fordítás)

A Biblia arról beszél, hogy az életünkben különböző időszakok követik egymást . A Préd 3:1-ben azt olvassuk: „Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt.”

Az akkor és a most vagy a most és a elkövetkezendő között mindig van várakozás. A legtöbb ember számára bosszantó, amikor a megtakarítás, vagy befektetés, vagy terv nem hoz azonnali gyümölcsöt.

A gyümölcs lassan érik. Inkább ennél éretlen paradicsomot, vagy olyat, amelyet zölden szedtek le és mesterségesen érlelték, hogy megpirosodjon? Össze sem lehet hasonlítani egy éretlen zöldséget egy olyannal, amely lassan, de magától érett meg. Ha túl korán szeded le, lemaradsz az igazi ízekről.

A pénzügyekben mindig másik évszakban aratsz, mint ahogy vetsz, és ráadásul nem minden gyümölcs egyszerre érik. Ha megfigyeled a barackfát, nem minden barack egy időben érik meg, hanem apránként, naponta csak párat tudsz leszedni. Amikor ültetni kezdesz és követed az isteni alapelveket a pénzügyekben, nem fog egyből másnap az öledbe pottyanni a szerencse. Időbe telik, mire jön a gyümölcs. Várnod kell egy következő időszakig, hogy learathasd a termést.

Amíg azonban várakozol, Isten munkálkodik. Amikor várakozol, hogy megkapd a befektetett munka, pénz vagy energia megtérülését, esetleg azt hiheted, hogy közben semmi sem történik.

Pedig nagyon is történik! Amíg a mag el van rejtve a földbe, elkezd kicsírázni. Miközben Isten bő áldásai áradnak rá, folyamatosan nő, növekszik. Egyszer csak egy kis hajtás fog felbukkanni a földből, és akkor meglátod majd, hogy tényleg működik.

De egészen addig bíznod kell Istenben, hogy Ő munkálkodik, még akkor is, amikor semmi eredményét nem látod a munkádnak.

Idő kell, amíg egy növény megnő. Nem létezik azonnali érettség. Egyetlen gazda sem megy ki a mezőre vetni, hogy aztán egy óra múlva visszatérve, kiássa és megnézze, növekedett-e. Engedned kell, hogy magától történjen, te csak hagyd betakarva és Isten megadja a növekedést a maga idejében.

 

Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.12

Isten arra vár, hogy ültess egy magot!

2015-03-13

"Ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." (János 12:24b)

"Mit csinál a földműves, amikor van egy terméketlen földje, ami nem hoz hasznot neki? Nem fog panaszkodni miatta. Még csak nem is imádkozik! Egyszerűen kimegy, és elkezd vetni, hiszen semmi sem fog történni, ha ezt nem teszi meg. Imádkozhat amennyit csak akar, de nem fog gyümölcsöt hozni. Magokat kell elvetnie.

Vannak közületek akik azt hiszik, hogy Istenre várnak. Azt hiszed, Istenre vársz egy munka miatt. Azt hiszed, Istenre vársz a férjed miatt. Azt hiszed, Istenre vársz, hogy az öledbe hulljon a szerencse. Isten azt mondja: "Azt hiszed, rám vársz? Én várok rád! Arra várok, hogy elültesd a magot!"

Minden ebben az életben magként kezdődik - egy kapcsolat, egy házasság, egy üzlet, egy gyülekezet. És semmi sem történik, amíg a mag nincs elvetve.

Miért várja el Isten, hogy ültessünk magot? Mert az ültetés egy hitbeli lépés. Fogod amid van, és továbbadod. Ez hitből fakad! És ez dicsőséget hoz Istennek.

Jézus akkor mondta el az alapvető törvényszerűséget a vetésről és aratásról, amikor azt próbálta elmagyarázni, hogy miért jött a földre és miért fog meghalni a kereszten. A János 12:24-ben Jézus azt mondja: "ha a búzaszem nem esik a földbe, és nem hal meg, egymaga marad; de ha meghal, sokszoros termést hoz." Jézus ezzel ezt mondta: "Emberek millióit mentem meg, és kerülnek majd a mennybe a halálom és Feltámadásom által. Elültetek egy magot, és ez a mag lesz az életem".

Tehát itt van a vetés és aratás alapszabálya: amikor szükségben vagy, vess el egy magot. Bármi is az amire szükséged van - több idő, több energia, több pénz, több segítség, több kapcsolat, több bölcsesség - csak ültess egy magot. Ha több időre van szükséged, tölts több időt a gyerekeiddel. Ha pénzre van szükséged, adj valakinek, akinek szüksége van rá. Ha bölcsességre van szükséged, oszd meg másokkal azt a bölcsességet, ami már a tiéd. Add oda magad!

Talán nem tűnik logikusnak, hogy olyat adj, amiből neked is többre lenne szükséged, de pont ez az a fajta hozzáállás, amit Isten meg akar áldani, és ami gyümölcsöt fog hozni az életedben. Amikor szükséged van valamire, ne zúgolódj miatta, ne kívánkozz utána- csak ültess egy magot!"

Forrás: http://napiremeny.blog.hu

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.02.11)

Használd az ajándékod dicsőítésre

2015-03-13

"Ha sok gyümölcsöt teremtek, az az én Atyámnak tiszteletet és dicsőséget szerez." (János 15:8, AMP ford.)

 Amikor az Istentől kapott ajándékodat használod, akkor Istent dicsőíted.

Mikor mosolyog Isten? Sokat azt gondolják, akkor, amikor imádkoznak, énekelnek vagy elmennek egy istentiszteletre. Az igazság az, hogy Isten akkor mosolyog, amikor használod az ajándékokat, amiket tőle kaptál. Amikor azt teszed, amire elhívott és amihez tehetséget adott, akkor Isten ezt gondolja: "Igen, én őt erre teremtettem!"

Emlékszel, mit mondott a Tűzszekerekben Erik Liddell? "Amikor futok, Isten örömét leli benne." Vannak, akiket Isten azért teremtett, hogy fussanak. Másokat azért, hogy biciklizzenek, versenyautót vezessenek vagy szörfözzenek. Ehhez van tehetségük. Szerintem, amikor Isten egy szörfösre néz, ezt mondja: "Ez nagyszerű! Én teremtettem a hullámot! És én teremtettem a szörföst is! Ez nagyszerű!"

Nem kell mindig valami lelki vagy szellemi dolgot tenned ahhoz, hogy dicsőséget szerezz Istennek.

A Biblia ezt mondja: "Ha sok gyümölcsöt teremtek, az az én Atyámnak tiszteletet és dicsőséget szerez." (János 15:8, AMP ford.)

Ha megfelelően használod az ajándékaidat, akkor azáltal Istennek dicsőséget szerzel. Nem tudsz örömöt szerezni Istennek olyan ajándékkal, ami nincs neked. Isten nem várja el tőled, hogy mindenben jó legyél. Csak azt akarja, hogy használd azt, amit neked ajándékozott.

A Bibliában használatos öröm és ajándék szó ugyanabból a görög szóból ered. Ugyanez a szó jelenti még a kegyelmet is. Amikor az ajándékodat használod, akkor örömet okozol Istennek és magadnak is. Isten ezt gondolja ilyenkor: "Azt teszi, amire teremtettem." Te pedig ezt: "Ez nagyon jó érzés!"

Az ember számára az a legnagyszerűbb érzés a világon, amikor az ajándékait Isten céljaira használja. Mert ez működik, és ezt az ember tudja és élvezi.

A legnagyszerűbb dolog az életben az, amikor Isten használ minket. Ha még sosem éreztél ilyet, akkor sajnállak. Fejlesztened kell a benned lévő szellemi-lelki ajándékaidat, hogy élvezni tudd az életet és dicsőséget szerezz Istennek. Nincs még egy olyan nagyszerű érzés, mint amikor Isten használ, és tudod, hogy azt teszed, amire teremtett téged.

Daily Hope by Rick Warren,  2015. 02. 02.

Forrás: http://napiremeny.blog.hu

Lábnyomok

2015-02-02

Az alábbi vers arról szól, hogy Isten mindig, minden körülmények között mellettünk áll. Ő nem hagy el! Ahogy az Igében olvassuk: "Maga az Úr megy előtted, Ő lesz veled. Nem hagy el téged, és nem marad el tőled. Ne féj hát és ne rettegj!" /5Mózes 31:8./ Isten elhordoz bennünket a mi nehézségeinkben, próbáinkban. Merjünk Őbenne bízni és Rá támaszkodni.

Lábnyomok


Álmomban Mesteremmel 
tengerparton jártam, s az életem
nyomai rajzolódtak ki mögöttünk:
két pár lábnyom, a parti homokon, 
ahogy ő mondta, ott járt énvelem.

De ahogy az út végén visszanéztem,
itt-amott csak egy pár láb nyoma
látszott, éppen ahol az életem
próbás, nehéz volt, sorsom mostoha.

Riadt kérdéssel fordultam az Úrhoz:
" Amikor életem kezedbe tettem, 
s követődnek szegődtem Mesterem,
azt ígérted, soha nem hagysz el engem,
minden nap ott leszel velem.
S, most visszanézve, a legnehezebb
 úton, legkínosabb napokon át,
mégsem látom szent lábad nyomát!
Csak egy pár láb nyoma 
látszik ott az ösvényen.
Elhagytál a legnagyobb ínységben? "

Az Úr kézenfogott, s szemembe nézett:
" Gyermekem, sose hagytalak el téged!
Azokon a nehéz napokon át
azért látod csak egy pár láb nyomát,
Mert a legsúlyosabb próbák alatt
Téged vállamon hordoztalak! "

 

Ismeretlen szerző nyomán,
Túrmezei Erzsébet fordította

Nyisd ki a szemed Isten tervére!

2015-02-01

"Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." (Zsolt 119,18) 

A Biblia emberek százainak példájával van tele, akik kinyitották a szemüket Isten terveire, úgy mint Ézsaiás, Jeremiás, Dániel, Hóseás, Jónás és Mikeás. Isten tervét meglátni az életedben, nem is olyan őrületes dolog. Isten gyakran használ látomásokat, hogy a következő lépést megmutassa, amit meg kíván tenni rajtad keresztül.

Ezt valószínűleg nem kell sokak számára megmagyarázzam, hiszen a legtöbben vizuálisan gondolkodtok. Amikor egy bibliai történetet olvasol, akkor "élő egyenesben" látod az eseményeket magad előtt. Amikor egy könyvet olvasol, elképzeled az egészet.

De néhányunknak valószínűleg ez egy kicsit nehezebb. Én nem vagyok vizuális gondolkodó, inkább szavakban gondolkodom, nem képekben.

Tehát hogyan tudod átvenni Isten látását az életedre nézve, ha nem vagy vizuális típus?

Először is, kérdezz Istentől lényegre törően.

Amikor elcsendesedsz, miután Bibliát olvastál és imádkoztál, talán csak annyit jelent, hogy továbbra is csendben maradsz és vársz Istenre. Megkérdezheted: "Istenem, van valami, amit el akarsz nekem mondani?" És aztán vársz. "Istenem, van valami, amit tudom kellene, amire nem gondoltam?" És azután ismét vársz.

Jakab levelében a következőket olvashatjuk: "Ha bárkinek közületek bölcsességre van szüksége, kérjetek Istentől és megadatik nektek. Isten nagylelkű és nem veti a szemedre a kérésed." (Jakab 1,5, CEV ford.) Isten azt szeretné, ha tanácsot kérnél tőle és a kérdéseidben légy lényegre törő. Várja a kérdéseidet!

Másodszor, nézz Isten Igéjébe, hogy meglásd mit akar neked mondani!

A Zsoltárok 119,18. versét meg kellene tanulnod: "Nyisd meg a szemem, hogy láthassam a törvényedben csodálatos igazságodat." (TEV ford.) Ez imádságnak is megfelel, amellyel megnyilhat előtted a Szentírás. Minden kérdésedre a válasz ott van Isten Igéjében, de olvasnod kell azt, tanulmányozni, memorizálni és gondolkodni rajta, hogy ezen keresztül megtalálhasd Isten tervét az életedre nézve.

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 12. 10.)

forrás: napiremeny.blog.hu

Párbeszéd Istennel

2015-02-01

Az interneten olvasgatva találtam egy elgondolkodtató párbeszédet. Ez a párbeszéd egy imádkozó ember és Isten között zajlik. Kérlek, olvassátok el, mert nagyon tanulságos és segít, hogy ne csak megszokásból imádkozzunk, hanem gondoljuk át, mit is mondunk!

- „Mi Atyánk ki vagy a mennyekben...
- Igen?
- Héé ne szakíts félbe, most éppen imádkozom!
- De te szólítottál!
- Szólítottalak? Dehogy is! Én csak imádkozom. Na, mi Atyánk ki vagy a mennyekben.
- Már megint!
- Már megint, mi!?
- Megint szóltál hozzám: "Mi Atyánk ki vagy a mennyekben" itt vagyok. Miért hívtál gyermekem?
- Jaj, de én nem gondoltam komolyan, csak úgy mondtam. Tudod, csak elmondom a napi imámat, mert akkor jobban érzem magam, és kész. Ezzel le van tudva a napi áhítat.

- Értem, akkor folytasd.
- Szenteltessék meg a te neved.
- Várj! Hogy érted ezt?
- Micsodát?
- Azt, hogy szenteltessék meg a te neved!
- Hát ez azt, hogy... hmm olyan jól hangzik, mert azt jelenti, hogy... Mindegy nem tudom mit jelent! Amúgy is honnan kellene tudom a jelentését, ez is benne van a szokásos imában! Apropó tényleg mit jelent?
- Ez azt jelenti, hogy szent és csodálatos az, akihez imádkozol.
- Jééé, ez logikusan hangzik. Még nem is gondolkoztam el, hogy mit is jelent, de így már világos.

Akkor folytatom: Jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, amint a mennyben úgy a földön is.
- Ezt komolyan is gondolod?
- Persze, miért is ne?
- És mit jelent az, amit mondasz?
- Semmi különöset, csak azt, hogy te itt a földön mindent kontroll alatt tartasz. Kábé ennyi.
- Valóban kontrollállak téged?
- Nos, járok templomba.
- Nem erről kérdeztelek! Mi a helyzet a rossz szokásaiddal? Mi a helyzet az erőszakos természeteddel? Te is tudod, hogy komoly problémák vannak veled. És mindig csak magadra gondolsz, másokon csak átnézel és érzéketlen vagy. Ha érdeked úgy kívánja, érzéketlenül keresztültaposol másokon.
- Ne piszkálj! A többi templomba járó sem különb nálam!
- Egy pillanat, te az előbb azt mondtad, hogy legyen meg az akaratom. Ezt azoknál tudom először elkezdeni, akik kérik tőlem. Mint például te az előbb.
- De eddig még nem is gondolkoztam el ezeken a dolgokon. Bár most, hogy így mondod, tényleg sok dologban problémáim vannak önmagammal. És szeretnék, tudod olyan igazából szabad lenni.
- Na, most már kezd értelmet is nyerni az imád. Akkor nekünk együtt kell működnünk, ha valóban változást szeretnél. Büszke vagyok rád, hogy legalább eddig eljutottál!

- Isten, rendben van, de már be kellene fejeznem az imámat. Ez már most sokkal hosszabbra nyúlik, mint szokott. Szóval mindennapi kenyerünket add meg nékünk ma...
- Neked kevesebb kenyeret kellene enned, mivel túlsúlyos vagy.
- Micsoda? Most minek kritizálsz egyfolytában? Én csak el akarom mondani a szokásos vallásos imámat, erre te meg egyfolytában felhozod a hibáimat és bűneimet.
- Imádkozni veszélyes dolog, mert igazi változást hoz az életedbe, és onnantól kezdve változások történnek, ha akarod, ha nem. Most már túl késő abbahagynod, folytasd csak az imát.
- De most már félek folytatni!
- Miért félsz?
- Mert sejtem, hogy mit fogsz mondani!
- Folytasd csak.

- Bocsásd meg vétkeinket, miképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek.
- És mi a helyzet Árpival?
- Na, mondom. Tudtam, hogy fel fogod őt hozni. De minek hazudozott nekem? Én segítettem neki, ő meg bemocskolt mások előtt, és még most is tartozik. Igaz, hogy őszintén bocsánatot kért, de az ilyet nem lehet csak úgy megbocsátani.
- Akkor mi a helyzet azzal, amit az előbb imádkoztál?
- Jaj, igazából nem gondoltam komolyan, azt is csak úgy mondtam.
- Legalább őszinte vagy. De tudd meg, hogy a keserűség és a harag rágja a szívedet, és csak betegebbé tesz.
- Nem, nincs igazad. Ahogy halad az idő egyre jobban túl teszem magam az egészen, sőt ha meg alkalmam lesz visszavágni, akkor megoldódik.
- Nem fogod jobban érezni magad. Ez önámítás, csak egy ideiglenes illúzió, melybe előszeretettel menekülnek az emberek. Egyre rosszabbul fogod érezni magad, és a bosszú csak tetőzni fogja. De én tudok neked segíteni, ha akarod!
- Igen? De hogyan?
- Bocsáss meg Árpinak, és én is megbocsátok neked! Onnantól kezdve Árpi szívén lesz a teher, nem rajtad. Lehet, hogy pénzedet elvesztetted, de szíved békességét megnyerted!
- De Istenem, nem tudok neki megbocsátani, túlságosan is megbántott ahhoz.
- Akkor én sem tudok neked megbocsátani.
- Ok, rendben igazad van. Neked mindig igazad van! Jobb, ha elvetem a bosszú gondolatát is. Inkább veled legyek közösségben, mintsem egy ilyen ügy távol tartson tőled. Megbocsátok neki, és kérlek, hogy add, hogy meglássa bűneit, és akarjon változni.
- És most hogy érzed magad?
- Hmmm... érdekes ilyet nem szoktam érezni, de mintha könnyebb lenne a szívem, és felszabadultabb lennék. Nincs rajta az a megmagyarázhatatlan nyomás, mint szokott.
- Ok, de még nem értél az ima végére, folytasd csak.

- Ne vigy minket kísértésbe, de szabadíts meg a gonosztól.
- Jó, jó, rendben nem foglak, te viszont kerüld az olyan helyzeteket, amikről előre tudod, hogy kísértésbe eshetsz.
- Hogy érted ezt?
- Ne nézz olyan filmeket, melyek rossz hatással vannak rád, ne hallgass olyan zenét, mely a bűnre biztat. Kerüld az olyan szórakozóhelyeket, ahol nem tudsz ellenállni a kísértésnek. Az internetet ne arra használd, hogy prostituáltakat keress rajta. Építsd le kapcsolataidat az olyan barátokkal, akik csak a bűnös életvitelbe visznek, és büszke tobzódásuk végül önmaguk romlásába fog torkollani. Ne tartozz közéjük! Kerüld őket!

- Értem, rendben van.
- És engem ne használj ki! Mindig csak akkor hívsz segítségül, amikor nagy a baj, pedig előre tudtad, hogy nem lenne szabad megtenned, de a szíved mélyén úgyis arra számítasz, hogy én majd kihúzlak a csávából minden alkalommal.

Tudd meg, hogy kegyelmem ajándék, de nem tékozlásra van! Ne mocskold tovább a nevem! Dönts! Maradj mellettem, vagy inkább ne is imádkozz hozzám! Én szeretlek, de nem láncollak magamhoz! Utálatos előttem a langymeleg állapot!
- Bocsáss meg Atyám. Kérlek bocsáss meg... Igazad van és belátom hibáimat.
- Drága gyermekem megbocsátok Jézus Krisztus fiam kereszthalála által, vétkeid el vannak törölve. És most fejezd be imádságodat.

- Tiéd az ország, a hatalom és a dicsőség mindörökké. Ámen.
- Tudod, hogy mi az, ami engem boldoggá tesz?
- Nem, de azt tudom, hogy most megláttam, mennyire gyarló vagyok. De azt is megláttam, hogy mit is jelent igazán átadni a szívemet neked. És milyen boldog vagyok, hogy ismerhetlek. Most már látom, hogy életem új irányt vesz, ami teljesen felszabadít! Köszönöm Istenem, köszönöm neked!
- Már meg is válaszoltad a kérdésemet.
- Tényleg?

- Igen, az olyan emberek mint te, akik teljesen átadják szívüket, gyönyörűséggel töltenek el. Gyönyörködöm benned, és olyanná formállak, amiről te álmodni sem mersz! Most pedig menj és oszd meg másokkal az örömödet, hogy miképpen munkálkodtam benned!”

(forrás: nicelife.hu)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio