Blog
RSS

Ki irányítja jövődet?

2015-12-02

„És mi tudjuk, hogy minden összedolgozik Isten által azok javára, akik szeretik Őt, és akiket elhívott a céljának megfelelően." (Róma 8,28 NLT fordítás, második kiadás)

Az egyik legnagyobb félelmünk, amivel szembe kell néznünk, a jövőtől való félelem. Féltjük a jövőtől a családunkat, a barátainkat, a munkahelyünket, a közösségeinket – és minden mást ezek között.

Ez természetes. Nem mi irányítunk. De ez a felismerés Isten iránti mélyebb bizalomra kellene vezessen.

Lehet, hogy mi nem tartjuk irányításunk alatt a jövőt, Isten viszont igen. Ő alkotta meg az egész univerzumot. Ha akarná, az Úr egy pillanat alatt kiragadhatná a létezésből. Mégis, az egész történelemben a tervén dolgozik. Egy beteljesedés felé vezeti a történelmünket, a sorsa felé. Egy nap Jézus Krisztus vissza fog jönni a Földre. Ezt semmi sem akadályozhatja meg. Ugyanúgy, ahogy a történelemben dolgozik, az eseményeket ez a nap felé irányítva, Ő ugyanúgy dolgozni fog az életed céljáért, ha megengeded Neki.

A Biblia azt mondja: „És mi tudjuk, hogy minden összedolgozik Isten által azok javára, akik szeretik Őt, és akiket elhívott a céljának megfelelően." (Róma 8,28 NLT fordítás, második kiadás).
Isten Igéje nem azt mondja, hogy minden jó. Azt sem mondja, hogy mindennek Isten az oka. Ő nem okoz háborúkat. Ő nem okoz rákos megbetegedéseket. Nem tőle fakadnak az erőszakoskodások, az abortusz, a vérfertőzés, vagy a molesztálások. Nem okozza a gonoszt. Ezt mi tesszük. Isten szabadságot ad arra, hogy válasszunk. Ennek a szabadságnak az gonoszság az ára.
 
A Biblia viszont azt mondja, hogy Isten az oka mindennek, ami együtt munkálkodik a jóért. Az ostoba, gonosz, és rossz döntéseimet, amiket az életem során meghoztam, Ő jóra tudja fordítani, ha megbízok Benne. A Róma 8,28 azonban nem mindenki számára ígéret. Azoknak szól „akik szeretik Istent". Azokra vonatkozik, akik bíznak Istenben és azt mondják: itt van, Uram, vedd az életem összetört darabjait és rakd össze őket újra!
 
Ezért, amikor naponta az újságok főcímeit elolvasom, nem aggódok. Természetesen, rengeteg probléma van ma a világban, de Isten még mindig irányítja azt. Isten még mindig egy beteljesülés felé vezeti a történelmünket. Isten még mindig az Ő legjobbja felé vezeti népét. Egy nap majd Isten mindent kimunkál a céljainak megfelelően.
 
Mivel Isten irányít, mindent rá bízhatunk – életünk jó, rossz és csúnya részeit is.
 
Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren 2015.11.24.)

Tégy jót azokkal, akik ellened vannak

2015-11-27

Amikor üldöznek, zaklatnak és ellenállásba ütközöl, reagálj áldással.

Jézus azt mondja a Lukács 6,27-29-ben:

“Szeressétek ellenségeiteket! Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket. Áldjátok azokat, akik átkoznak titeket. Imádkozzatok azokért, akik bántanak. Ha valaki megüti az egyik arcodat, tartsd oda a másikat is. Ha valaki elveszi a kabátodat, add oda az ingedet is!" (Lk 6,27b-29 NLT fordítás, második kiadás)

Ki tesz ilyet? Valójában nem sok ember. Ez különbözteti meg a keresztyéneket, mert ez nem egy természetes, népszerű vagy egyszerű válasz ez.

Nagyon sok bátorságra van szükség! Minden ostoba vissza tud ütni, minden félős megbosszulhat, minden idióta tud valami gonoszat visszamondani. Még a papagájokat is meg lehet tanítani, hogy káromkodjanak.

Isten azt akarja, hogy szeressük ellenségeinket, tegyünk jót azokkal, akik bántanak, áldjuk azokat, akik átkoznak, imádkozzunk azokért, akik bántanak és fordítsuk oda a másik arcunkat is. Könnyű ez? Nem! Egyedül csak Isten szeretetétel betelve tudjuk ezt megtenni! És ez a legerősebb mód a tanúságra.

A komornyik című filmben a szabadság lovasai, akik a rasszizmus ellen harcoltak délen a civil jogokért való mozgalomban, arra nevelik az embereket, hogy ne bosszulják meg, ha megütik, leköpik, átkozzák, lökik, vagy étellel dobálják őket. Ez egy nagyon erős jelenet arról, hogy hogyan reagáljunk erőszak nélkül.

Amikor ezt a részt néztem, el kezdtem könnyezni. Arra gondoltam, hogy ilyen ember akarok lenni Jézusért! Ilyen bátor akarok lenni! Olyan bátor szívet akarok, amelyik nem adja be a derekát a rossznak, akármivel is dobnak meg. Egyedül szeretettel akarok felelni.

Amikor nem a bosszút választom, hanem helyette szeretettel válaszolsz a munkában vagy valakinek, aki nem kedvel téged, Isten örülni fog, te pedig áldott leszel.

Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben.” (Mt 5,10-12a).

Jézus árat fizetett érted, és azt mondja, hogy annak is ára van, ha Őt akarod követni. A Földön való népszerűség nem hozadéka annak, hogy keresztyén vagy, de a Mennyben biztos jutalma van.

Forrás: napiremeny.blog.hu

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.11.12)

Milyen a lelki étvágyad?

2015-11-05

„Vágyódjatok tiszta lelki tej után, hogy felnövekedjetek az üdvösség teljes megtapasztalásában. Kiáltsatok érte, követeljétek ezt a táplálékot!” (1 Péter 2:2 – NLT, 2. kiadás fordítása)

Éhes vagy Istenre?

Lehetséges fenntartani a szellemi éhséget Isten után egész hátralevő életedben. Íme itt van öt mód, hogyan őrizd meg szellemi étvágyad.

  1. Emlékeztesd magad, mennyire szeret Isten! Minél jobban megérted, Isten mennyire szeret téged, annál jobban fogod szeretni Őt. Efézus 3:18-19-ben azt mondja a Biblia: „Legyetek képes felfogni … az Ő szeretetének szélességét, hosszúságát, magasságát és mélységét. Tapasztaljátok meg Krisztus szeretetét, amely sokkal nagyobb annál, minthogy teljesen megérthetnénk, Ekkor teljesek lesztek az Istentől jövő élet és erő teljességével. (NLT 2. kiadás fordítása)
  2. Hagyj fel az egészségtelen, káros ételekkel! Te egy szellemi lény vagy, egy Isten alakú űrrel a szívedben, amit csak Isten tud betölteni. Ha megpróbálod betölteni a jövedelemmel, pozícióval, sikerrel, szenvedéllyel, birtoklással, hatalommal, tekintéllyel, vagy bármi mással, mint Isten, az nem fog megelégedést hozni. Példabeszédek 15:14 azt mondja: „A bölcs ember éhezi az ismeretet, míg a bolond ostobaságon rágódik.”
  3. Legyen legfontosabb célod Isten megismerése! A boldogság Isten ismeretének mellékterméke. Máté 6:33-ban azt mondja Jézus: „Keressétek először Isten királyságát, és az Ő akaratát, akkor minden egyéb szükségetek be lesz töltve.” (NCV fordítás)
  4. Gyakoroljátok magatokat Isten Igéjében minden nap! A Biblia táplálék a lelkednek. Ha hetente csak egyszer eszel, nem fogsz egészséges maradni. Ugyanígy, naponta szükséged van Isten Igéjének táplálékára. „Vágyódjatok tiszta lelki tej után, hogy felnövekedjetek az üdvösség teljes megtapasztalásában. Kiáltsatok érte, követeljétek ezt a táplálékot!” (1 Péter 2:2 – NLT, 2. kiadás fordítása)
  5. Étvágyadat befolyásolja a társaságod. Ha olyan emberekkel vagy együtt, akiket csak a politika érdekel, te is azzal fogsz törődni. Ha olyanokkal lógsz, akiket csak a sport érdekel, te is azzal fogsz foglalkozni.

Csatlakozz egy kis csoporthoz, mert amiről beszélgettek, mikor együtt vagy másokkal, az iránt leszel éhes. Példabeszédek 2:20 azt mondja: „Csatlakozz jó emberek társaságához, és maradj az igazak ösvényén!” (MSG/NLT, 2. kiadás fordítása)

* Forrás: napiremeny.blog.hu -Daily Hope by Rick Warren – 2015.10.26.

Feltárul a Mennyország rejtélye

2015-10-19

"Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek." (Pál első levele a Korintusbeliekhez 2:9)

Amikor kisgyermek voltam, a szüleimmel Észak-Kaliforniában éltünk. Az egyik nyaralásunkat Disneylandbe szerveztük. A hosszú autóút alatt édesapám megpróbálta elmagyarázni, hogy milyen is lesz, ha odaérünk. Időpocsékolás volt részéről: ugyanis nem tudod elképzelni, milyen is Disneyland, míg meg nem tapasztalod.

Néhány élményünk egészen egyszerűen leírhatatlan.

Ugyanez igaz a Mennyországra is. Nem hasonlíthatjuk a Mennyet semmihez, amit itt a Földön tapasztalunk. Az a bolygó, amelyen most élünk csak egy igen-igen szegényes másolata annak a helynek, amelyet az Úr az örökkévalóságra készített nekünk.

A Biblia azonban néhol felfed egy-egy részletet ebből a rejtélyből a Korintusbeliekhez írott első levélben: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek."

Habár az emberi szavak nem alkalmasak arra, hogy tökéletesen elmagyarázzák a Menny titkait, egy keveset azért tudunk arról, amiben részünk lehet.

  • Újra egyesülhetünk minden hívővel. (Zsidókhoz írt levél 12:22-23.) A Zsidókhoz írt levélben azt olvashatjuk, hogy a Mennyben minden egyes hívő velünk lesz. Ebben benne van minden ismerősöd is, akik követték Jézust, és azok a gyermekek is, akik nem hozhatták meg ezt a döntést.  
  • Jutalmakban lesz részünk. (Lukács 6:35.) A Biblia gyakran emlegeti a mennyei jutalmakat. Ebben lesz részed minden jó cselekedeted nyomán, a nagylelkűséged, a szolgálatod és a személyiséged miatt. Isten ugyanis mindent lát. Döntened kell, hogy hol szeretnél jutalomban részesülni: itt, ebben az ideig-óráig tartó világban, vagy fent a Mennyben, ahol a jutalmad örökké tart.
  • A Mennyben is lesznek felelősségeink. (Lukács 16:10-12.) Dolgozni fogsz a Mennyben is, de van azért egy különbség az evilági munkádhoz képest: az Istentől kapott adottságaidat használhatod majd arra, hogy azt tedd, amit igazán szeretsz. Százszázalékosan elégedett leszel a munkáddal. Nem tudom, hogy mi lesz ez. Lukács könyvének 16. fejezete szerint azonban azon fog múlni, hogy hogyan álltál az evilági kötelességeidhez.
  • Nyugalomra találhatunk. (A Zsidókhoz írt levél 4:9-11.) Sokunknak hangzik nagyon-nagyon jól ez az ígéret. Egy élethossznyi munka után olyan nyugalomra találhatunk a Mennyben, amilyet azelőtt soha nem tapasztaltunk. Lesz munkánk – de ez a munka pihentető és élvezetes lesz, nem pedig egy súlyos teher a vállunkon.
  • Örvendezni fogunk. (Máté 25:21.) Ünnepelni fogunk Istennél! Hatalmas élmény lesz vele lenni a Mennyben, hatalmas élmény lesz egymás társaságát élvezni nála, egy igazi „bulin” vehetünk részt Istennel.

Száz szónak is egy a vége: a Mennyben mind azt fogjuk tenni, amit a Földön előre begyakoroltunk. Hatalmas kaland lesz, amit az örökkévalóság ezen oldalán senki nem tud leírni.

Egy biztos: te sem szeretnél kimaradni belőle.

* Daily Hope By Rick Warren (2015.03.20.)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Három tény a mennyről

2015-10-02

"Mivel egy új életre támadtatok fel a Krisztussal, a menny valóságos dolgaira szegezzétek tekinteteteket, ahol a Krisztus a dicsőséges helyen, az Isten jobbján ül." (Kolossé 3,1, NLT fordítás)

Rengeteg téves elképzelésünk van arról, hogy milyen is a menny. Nem leszel angyal. Nem lesznek szárnyaid. Nem leszel egy kicsi pufi kérub, fehér köntösben, aki a felhőkön lebeg.

Számomra ez a pokol lenne. Nem tudnék elképzelni annál unalmasabbat, mint egy színtelen helyen lenni, ahol egy hárfán kellene játszani.

Jól kell gondolkoznunk a mennyről - nem pedig úgy, mint ahogy Hollywood teszi. A Biblia azt mondja a Kolossé 3,1-ben: "Mivel egy új életre támadtatok fel a Krisztussal, a menny valóságos dolgaira szegezzétek tekinteteteket, ahol a Krisztus a dicsőséges helyen, az Isten jobbján ül."

Szóval milyen tényeket mond a Biblia azokról, amik odafent vannak?

  • Ez az a hely, ahol Isten él és uralkodik. A Biblia a mennyet "Isten lakhelyének", "Isten házának" és " Isten városának" nevezi. Ez nem csak az a hely, ahol Isten él, hanem ahol uralkodik. Jézus 31-szer mondja a mennyről, hogy az "Isten királysága" vagy a "Menny királysága".
  • Ez egy valós hely. A menny nem az elme egy érzete, egy létállapot, vagy egy olyan állapot, amelyben test nélkül lebegsz. Valójában a Biblia azt mondja, hogy a mennyben lesznek utcák, fák, víz, és otthonok. Sok ige utal arra, hogy állatok is vannak a mennyben. A mennyben fizikai tested is lesz. A Máté 6,20 azt mondja, hogy a mennyben gyűjtünk magunknak kincseket. Nem gyűjthetsz egy olyan helyen kincseket, ami nem valóságos.
  • Neked és nekem lett tervezve. Isten nem magának tervezte a mennyet. Nekünk alkotta meg. Amikor Isten elkezdett gondolkozni a földről, elkezdett gondolkozni a mennyről is. A Biblia azt mondja, hogy Isten alkotta az egész univerzumot, mert szeretett volna egy családot, akikkel eltöltheti az örökkévalóságot. A menny az a hely, amit ő a családjának alkotott. Nem a földi életre lettünk megteremtve. Te és én a mennybe lettünk kitalálva!

A menny egy csodálatos hely. A Biblia azt mondja: "Amit szem nem látott, fül nem hallott, és ember szíve meg sem sejtett, azt készítette el Isten az őt szeretőknek(I. Korinthus 2,9b)

* Daily Hope by Rick Warren — 2015. 03. 19.

Forrás: napiremeny.blog.hu

Ne csak reméld, hogy a Mennybe jutsz!

2015-09-16

"Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban." (1 János 5:11-12 NIV)

Ha ma elmennél a plázába és megkérdeznéd az embereket, vajon a mennybe jutnak-e vagy a pokolra, alighanem azt mondanák: "Remélem, a mennybe fogok jutni."

Ám nem elég pusztán csak remélni. Remélem te nem így válaszolnál! Örökkévaló sorsod túlontúl fontos ahhoz, hogy ne tudd bizonyosan.

Csak egy bolond volna felkészületlen arra, amit mindannyian tudunk, hogy elkerülhetetlen: a halál. A legújabb statisztikák azt mutatják, hogy a halálozási arány a világon 100%!

Nem garantálható, hogy a következő percben is ezen világon leszel, még kevésbé, hogy a következő órában. Ne halogasd hát életed legfontosabb döntését!

A Biblia az 1János 5:11-12-ben ezt mondja: "Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban." (NIV).

Ennél egyértelműbben már nem is lehet fogalmazni. Ha Jézus benned van, tiéd az élet. Ha Jézus nincs benned, az élet sem a tiéd. A döntés rajtad áll.

Nem fogsz a mennybe jutni más valaki hite miatt. Soha nem fogsz pokolra jutni más valaki választása miatt.

Ez a Te választásod! Te döntöd el, hol fogod eltölteni az örökkévalóságot.

Ezért akkora jelentőségű a Karácsony és a Húsvét. Ha Jézus nem született volna meg Karácsonykor, nem halt volna meg és támadt volna fel Húsvétkor, akkor reményvesztettek lennénk. Mit sem számítana, mit teszünk. Akkor nem volna választás.

A kereszt a válasz legmélyebb problémánkra - Istentől való elhatárolódásunkra.

A Biblia ezt írja: "Amikor halottak voltatok a bűneitek és körülmetéletlenségetek miatt, Isten Krisztussal együtt nektek is új életet adott. Megbocsátotta minden bűnünket, eltörölvén a minket terhelő és felettünk ítéletet hirdető adósságlevelet; eltüntette, odaszegezve a keresztfára.” (Kolosséiakhoz 2:13-14).

Isten mindent odaszegezett a keresztre, ami elválaszt téged Tőle. Isten ellenben nem fog rákényszeríteni, hogy hozd meg életed legfontosabb döntését. Ez a te kezedben van.

Ideje választanod!


* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.18)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Tartsd a szemed azon, amit nem látsz

2015-09-05

"A látható dolgok nem tartanak örökké, de a láthatatlanok örökkévalók. Ezért koncentrálunk azokra a dolgokra amik láthatatlanok." (2 Korintus 4:18 - CEV fordítás)

Minden amit magad körül látsz, az ideiglenes. A ház, ahol vagy, a számítógéped vagy a telefonod, amiről ezt nézed, sőt még a tested is végleg el fog tűnni egy napon. Az, amit nem látsz magad körül pedig örökkévaló.

Ezek a valós dolgok számítanak igazán.

A Biblia azt mondja a 2 Korintus 4:18-ban: "A látható dolgok nem tartanak örökké, de a láthatatlanok örökkévalók. Ezért koncentrálunk azokra a dolgokra amik láthatatlanok."

A lelki valóságok valódiabbak a fizikaiaknál. Nekünk a lelki dolgokra kell koncentrálnunk – ami igazán valóságos. Mindnyájunknak meg kell szívlelnünk az öt lelki valóságot. Nézzük is tovább mik is ezek.

  1. Isten azért teremtett téged hogy szeressen. (Jeremiás 31:3) Isten azért teremtett téged hogy szeressen, azt akarja hogy tanuld meg viszonozni a szeretetét és szeretni Őt. Ez az élet legfontosabb valósága
  2. Isten azért alkotott hogy örökké élj. (Prédikátorok könyve 3:11) Egy nap a szíved majd nem dobog tovább, de ez nem a vég a testednek – és biztosan nem a vég számodra.
  3. Isten készített két örökkévaló helyet. A Menny és a Pokol is létező hely. Ezek nem csak "létező állapotok"
  4. Választhatsz, hogy hol akarod tölteni az örökkévalóságot. Nem fogod véletlenszerűen a Pokolban találni magad egy napon. Azért vagy ott, mert ezt választottad illetve elutasítottad Jézust és azt hogy vele legyél örökké a Mennyországban. Ha elutasítod Őt, akkor a Pokolban kötsz ki. Nincs középút.
  5. Nincs második esély a választásra.A választásodnak van egy időbeli határa. Az egész életed a rendelkezésedre áll a döntésre, de soha nem tudhatod hogy mikor lesz vége a földi életednek. A halál után már nem gondolhatod meg magad.

Semmi sem fontosabb mint az örökkévalóság. Mihez kezdesz ezzel az öt igazsággal mely nem csak örökérvényűen megváltoztatja az életedet, hanem átformálja azt, ahogyan az örökkévalóság oldalán éled azt.

* (Daily Hope by Rick Warren - 2015. Március 17.)
Forrás: napiremeny.hu

Milyen a pokol?

2015-08-26

„Ha valaki nem szereti az Urat, legyen az a személy elválasztva Istentől – örökre elveszve.”(1Korintus 16:22, ERV fordítás)

 Emberi szavakkal elég nehéz meghatározni a poklot, olyan mintha megpróbálnánk elmagyarázni az internet működését egy hangyának.

Valójában azonban Jézus többet beszélt a pokolról, mint a mennyről. És annak alapján, ahogy Jézus – és mások a Bibliában – leírták a poklot, egyáltalán nem szeretnénk, ha részünk lenne benne, sőt azt sem szeretnénk, hogy bárki, akit szeretünk vagy ismerünk megtapasztalná, hogy milyen.

Mit tanít tehát a Biblia a pokolról?

  1. A gyötrelem helyszíne. A Lukács 13:28 azt mondja, hogy a pokolban „Sírni fogtok és kegyetlen fájdalmaitok lesznek” (GW fordítás). A pokollal kapcsolatos elképzelésünk tehát, miszerint ott tűz és gyötrelem lesz, a Biblián alapszik.
  2. Az Istentől és más emberektől való teljes elválasztottság helye. Ez a legrosszabb a pokolban. Ha úgy éled le az életedet, hogy azt hajtogatod, hogy nem akarod, hogy közöd legyen Istenhez, akkor tulajdonképpen célba érsz. A pokol az Istentől való teljes elválasztottságot jelenti. „Ha valaki nem szereti az Urat, legyen az elválasztva Istentől – örökre elveszve.” (1Korintus 16:22, ERV fordítás)
  3. Egy szeretet nélküli hely. A Biblia azt tanítja nekünk, hogy Isten maga a szeretet. Isten nélkül pedig örökre az ő szeretete nélkül maradunk a pokolban. A Biblia egy más helyen azt is mondja, hogy „Nincs félelem a szeretetben, a tökéletes szeretet kiűzi az összes félelmet” (1János 4:18, GNT fordítás). Mihez hasonlítható Isten szeretete nélkül élni? Olyan, mintha állandóan halálra lennél rémülve.

Mindenki, aki a pokolra jut, a saját választása miatt kerül oda. Azt fogja kapni, amiről mindig is azt gondolta, hogy kell neki: egy Istentől elválasztott életet. De Te nem akarhatod ezt! Nem akarhatsz a pokolra jutni! Dönts másképp még ma!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.16.)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Van több, mint ez az élet

2015-08-14

"Ez a világ nem állandó otthonunk. Még várunk egy otthonra, amely el fog jönni." (Zsidók 13:14, NLT ford.)

 

Amikor a Mennyről hallasz, eszedbe jutott már valaha, hogy azt Isten a Te számodra alkotta? Ez fantasztikus!  És Isten megalkotta a Földet, hogy legyen rajta élet és mi élhessünk rajta egy ideig. De a Mennyet is nekünk alkotta, hogy ott örökké élhessünk Ővele.

A Biblia ezt mondja a Máté 25:34-ben: "Gyertek, Atyám áldottjai, örököljétek a királyságot, amely a világ teremtése óta el van készítve nektek." (NLT ford.)

Isten a kezdetektől fogva tudta, hogy az élet több a földi életnél. Az élet több, mint az "itt és most". Ezen a földön körülbelül 80 évet élsz, az örökkévalóságot Istennel töltheted a Mennyben.

Az Efézus 1:10 ezt mondja: " Ez volt az ő célja: amikor eljön az idő, össze fog gyűjteni minket valamennyiünket onnan, ahol vagyunk - a mennyben vagy a földön -, hogy vele legyünk a Krisztusban örökké." (TLB ford.)

Arra lettél teremtve, hogy örökké élj. A kérdés most már csak az, hogy hol: a Mennyben vagy a Pokolban.

Választanod kell, hogy földi életed végén melyik ajtón lépsz be. A Zsidók 13:14 ezt mondja: "Ez a világ nem állandó otthonunk. Még várunk egy otthonra, amely el fog jönni." (Zsidók 13:14, NLT ford).

Amikor belépsz Isten családjába, akkor az életed sokkal több lesz, mint az itt és most élt élet. 

Ha ma valami miatt hirtelen meghalnál, biztos vagy benne, hogy a Mennybe jutnál? Ha nem, akkor tenned kell valamit ezért most rögtön. Miért halogatnád? Rendbe kell tenned ezt a dolgot, és bíznod kell abban, hogy Isten terve az, hogy üdvözülj. El kell fogadnod az örök élet ingyen ajándékát. 

Mondd el ezt az imát, ha készen állsz arra, hogy Jézus Krisztust behívd az életedbe mint Uradat és Megváltódat:

Drága Istenem, te Isten vagy, de én nem. Elismerem ezt. Megalázom magam előtted, és félreteszem a büszkeségem. Tudom, hogy sosem lehetek elég jó. Tudom, hogy bűnös vagyok, és Megváltóra van szükségem, hogy a Mennybe juthassak. Köszönöm, Istenem, hogy annyira szeretted a világot, hogy elküldted a fiad, Jézust, hogy örökké veled lehessek a Mennyben azáltal, hogy hiszek benned és életem Urává teszlek.

Jézus, hiszem, hogy meghaltál értem. Szeretnék megváltozni. Szeretnék mindent megbánni. Ma teljesen elkötelezem magam Neked.  Elkötelezem magam, hogy követlek és bízom benned, hogy szolgállak, megismerlek és szeretlek Téged. Rátámaszkodom az ígéretedre, miszerint aki benned hisz, ha meghal is örökké él. Hiszem, hogy Te vagy a Megváltóm. Köszönöm, hogy meghaltál értem, és köszönöm, hogy szeretsz. Jézus nevében. Ámen.

 *(Daily hope by Rick Warren, 2015.03.15.)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Menny vagy pokol: a választás a Tiéd

2015-08-08

"Amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd."

(1Korinthus 13:12, GNT ford.)

Nemrég egy fogorvosi székben ültem. A szám nagyra nyitva, tele mindenféle fogorvosi eszközzel. Az orvos fölém hajolt és megkérdezte: "Tehát mi történik azután, hogy meghalok?" Erre ezt válaszoltam: "Ez attól függ, mennyire fog most fájdalmat okozni nekem!"

Aztán hozzátettem: "Azt tudom, hogy a Mennyben nem lesz szükségünk fogorvosra. A Pokolban talán igen, de a Mennyben biztosan nem."

A Biblia azt tanítja, hogy minden, amit most látunk, ideiglenes. A tested nem maradandó, ahogyan a fogaid sem. A házad és az irodád sem maradandó. A fák, a folyók, de még a hegyek sem tartanak örökké.

Minden, amit most látsz, csak ideiglenes. És amit most nem látsz, az a maradandó és örökkévaló.

Az igazság az, hogy azokat a dolgokat, amelyek örökké tartanak, most nem láthatjuk. Nem láthatjuk Istent, a Szent Szellemet, az angyalokat vagy a Mennyet. A Biblia szerint, ezek fognak örökre megmaradni. Pál apostol azt mondja az 1Korinthus 13:12-ben, hogy  "amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd." (GNT ford.)

Itt egy igazán jó hír: Isten az örökkévalóságra teremtett téged, és neked kell döntened, hogy hol szeretnéd ezt az örökkévalóságot eltölteni.

Egy nap a szíved meg fog állni, és az lesz a mostani testedben eltöltött életed vége. Azonban ez nem egyenlő azzal, hogy neked is véged van. A Biblia azt mondja, Isten azt akarja, hogy vele töltsd az örökkévalóságot.

A következők a tények az élettel kapcsolatban:

  • Isten teremtett azért, hogy szeressen téged, és hogy te is szeresd Őt.
  • Isten egy örökkévaló életre teremtett téged.
  • Isten két helyet készített, ahol eltöltheted az örökkévalóságot: a Mennyben vagy a Pokolban.
  • Neked kell választanod, hogy hol fogod eltölteni az örök életed. Választhatod azt, hogy Istennel élsz a Mennyben.
  • Nincs második esély azután, hogy meghalsz.

Nincs második esély! Miért nem döntöd el ma, hogy hol akarsz majd örökké élni? Nyisd meg az életed Jézus Krisztusnak, és fogadd el az ő ajándékát, az örök életet a Mennyben Ővele. A választás a tiéd!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 03. 14.)

Forrás: www.napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio