Blog
RSS

Menny vagy pokol: a választás a Tiéd

2015-08-08

"Amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd."

(1Korinthus 13:12, GNT ford.)

Nemrég egy fogorvosi székben ültem. A szám nagyra nyitva, tele mindenféle fogorvosi eszközzel. Az orvos fölém hajolt és megkérdezte: "Tehát mi történik azután, hogy meghalok?" Erre ezt válaszoltam: "Ez attól függ, mennyire fog most fájdalmat okozni nekem!"

Aztán hozzátettem: "Azt tudom, hogy a Mennyben nem lesz szükségünk fogorvosra. A Pokolban talán igen, de a Mennyben biztosan nem."

A Biblia azt tanítja, hogy minden, amit most látunk, ideiglenes. A tested nem maradandó, ahogyan a fogaid sem. A házad és az irodád sem maradandó. A fák, a folyók, de még a hegyek sem tartanak örökké.

Minden, amit most látsz, csak ideiglenes. És amit most nem látsz, az a maradandó és örökkévaló.

Az igazság az, hogy azokat a dolgokat, amelyek örökké tartanak, most nem láthatjuk. Nem láthatjuk Istent, a Szent Szellemet, az angyalokat vagy a Mennyet. A Biblia szerint, ezek fognak örökre megmaradni. Pál apostol azt mondja az 1Korinthus 13:12-ben, hogy  "amit most látunk, olyan mint egy homályos kép a tükörben; akkor szemtől szembe látunk majd." (GNT ford.)

Itt egy igazán jó hír: Isten az örökkévalóságra teremtett téged, és neked kell döntened, hogy hol szeretnéd ezt az örökkévalóságot eltölteni.

Egy nap a szíved meg fog állni, és az lesz a mostani testedben eltöltött életed vége. Azonban ez nem egyenlő azzal, hogy neked is véged van. A Biblia azt mondja, Isten azt akarja, hogy vele töltsd az örökkévalóságot.

A következők a tények az élettel kapcsolatban:

  • Isten teremtett azért, hogy szeressen téged, és hogy te is szeresd Őt.
  • Isten egy örökkévaló életre teremtett téged.
  • Isten két helyet készített, ahol eltöltheted az örökkévalóságot: a Mennyben vagy a Pokolban.
  • Neked kell választanod, hogy hol fogod eltölteni az örök életed. Választhatod azt, hogy Istennel élsz a Mennyben.
  • Nincs második esély azután, hogy meghalsz.

Nincs második esély! Miért nem döntöd el ma, hogy hol akarsz majd örökké élni? Nyisd meg az életed Jézus Krisztusnak, és fogadd el az ő ajándékát, az örök életet a Mennyben Ővele. A választás a tiéd!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015. 03. 14.)

Forrás: www.napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio