Blog
RSS

Milyen a lelki étvágyad?

2015-11-05

„Vágyódjatok tiszta lelki tej után, hogy felnövekedjetek az üdvösség teljes megtapasztalásában. Kiáltsatok érte, követeljétek ezt a táplálékot!” (1 Péter 2:2 – NLT, 2. kiadás fordítása)

Éhes vagy Istenre?

Lehetséges fenntartani a szellemi éhséget Isten után egész hátralevő életedben. Íme itt van öt mód, hogyan őrizd meg szellemi étvágyad.

  1. Emlékeztesd magad, mennyire szeret Isten! Minél jobban megérted, Isten mennyire szeret téged, annál jobban fogod szeretni Őt. Efézus 3:18-19-ben azt mondja a Biblia: „Legyetek képes felfogni … az Ő szeretetének szélességét, hosszúságát, magasságát és mélységét. Tapasztaljátok meg Krisztus szeretetét, amely sokkal nagyobb annál, minthogy teljesen megérthetnénk, Ekkor teljesek lesztek az Istentől jövő élet és erő teljességével. (NLT 2. kiadás fordítása)
  2. Hagyj fel az egészségtelen, káros ételekkel! Te egy szellemi lény vagy, egy Isten alakú űrrel a szívedben, amit csak Isten tud betölteni. Ha megpróbálod betölteni a jövedelemmel, pozícióval, sikerrel, szenvedéllyel, birtoklással, hatalommal, tekintéllyel, vagy bármi mással, mint Isten, az nem fog megelégedést hozni. Példabeszédek 15:14 azt mondja: „A bölcs ember éhezi az ismeretet, míg a bolond ostobaságon rágódik.”
  3. Legyen legfontosabb célod Isten megismerése! A boldogság Isten ismeretének mellékterméke. Máté 6:33-ban azt mondja Jézus: „Keressétek először Isten királyságát, és az Ő akaratát, akkor minden egyéb szükségetek be lesz töltve.” (NCV fordítás)
  4. Gyakoroljátok magatokat Isten Igéjében minden nap! A Biblia táplálék a lelkednek. Ha hetente csak egyszer eszel, nem fogsz egészséges maradni. Ugyanígy, naponta szükséged van Isten Igéjének táplálékára. „Vágyódjatok tiszta lelki tej után, hogy felnövekedjetek az üdvösség teljes megtapasztalásában. Kiáltsatok érte, követeljétek ezt a táplálékot!” (1 Péter 2:2 – NLT, 2. kiadás fordítása)
  5. Étvágyadat befolyásolja a társaságod. Ha olyan emberekkel vagy együtt, akiket csak a politika érdekel, te is azzal fogsz törődni. Ha olyanokkal lógsz, akiket csak a sport érdekel, te is azzal fogsz foglalkozni.

Csatlakozz egy kis csoporthoz, mert amiről beszélgettek, mikor együtt vagy másokkal, az iránt leszel éhes. Példabeszédek 2:20 azt mondja: „Csatlakozz jó emberek társaságához, és maradj az igazak ösvényén!” (MSG/NLT, 2. kiadás fordítása)

* Forrás: napiremeny.blog.hu -Daily Hope by Rick Warren – 2015.10.26.

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio