Blog
RSS

Tégy jót azokkal, akik ellened vannak

2015-11-27

Amikor üldöznek, zaklatnak és ellenállásba ütközöl, reagálj áldással.

Jézus azt mondja a Lukács 6,27-29-ben:

“Szeressétek ellenségeiteket! Tegyetek jót azokkal, akik gyűlölnek titeket. Áldjátok azokat, akik átkoznak titeket. Imádkozzatok azokért, akik bántanak. Ha valaki megüti az egyik arcodat, tartsd oda a másikat is. Ha valaki elveszi a kabátodat, add oda az ingedet is!" (Lk 6,27b-29 NLT fordítás, második kiadás)

Ki tesz ilyet? Valójában nem sok ember. Ez különbözteti meg a keresztyéneket, mert ez nem egy természetes, népszerű vagy egyszerű válasz ez.

Nagyon sok bátorságra van szükség! Minden ostoba vissza tud ütni, minden félős megbosszulhat, minden idióta tud valami gonoszat visszamondani. Még a papagájokat is meg lehet tanítani, hogy káromkodjanak.

Isten azt akarja, hogy szeressük ellenségeinket, tegyünk jót azokkal, akik bántanak, áldjuk azokat, akik átkoznak, imádkozzunk azokért, akik bántanak és fordítsuk oda a másik arcunkat is. Könnyű ez? Nem! Egyedül csak Isten szeretetétel betelve tudjuk ezt megtenni! És ez a legerősebb mód a tanúságra.

A komornyik című filmben a szabadság lovasai, akik a rasszizmus ellen harcoltak délen a civil jogokért való mozgalomban, arra nevelik az embereket, hogy ne bosszulják meg, ha megütik, leköpik, átkozzák, lökik, vagy étellel dobálják őket. Ez egy nagyon erős jelenet arról, hogy hogyan reagáljunk erőszak nélkül.

Amikor ezt a részt néztem, el kezdtem könnyezni. Arra gondoltam, hogy ilyen ember akarok lenni Jézusért! Ilyen bátor akarok lenni! Olyan bátor szívet akarok, amelyik nem adja be a derekát a rossznak, akármivel is dobnak meg. Egyedül szeretettel akarok felelni.

Amikor nem a bosszút választom, hanem helyette szeretettel válaszolsz a munkában vagy valakinek, aki nem kedvel téged, Isten örülni fog, te pedig áldott leszel.

Boldogok, akiket az igazságért üldöznek, mert övék a mennyek országa. Boldogok vagytok, ha énmiattam gyaláznak és üldöznek titeket, és mindenféle rosszat hazudnak rólatok. Örüljetek és ujjongjatok, mert jutalmatok bőséges a mennyekben.” (Mt 5,10-12a).

Jézus árat fizetett érted, és azt mondja, hogy annak is ára van, ha Őt akarod követni. A Földön való népszerűség nem hozadéka annak, hogy keresztyén vagy, de a Mennyben biztos jutalma van.

Forrás: napiremeny.blog.hu

* (Daily Hope by Rick Warren, 2015.11.12)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio