Blog
RSS

Isten néha úgy szól, hogy nem mond semmit

2015-03-27

Ha Isten csendben van, mit jelent ez neked? Ha elfordítja az arcát, mit tehetsz ez ellen? De akár csendben van, akár elrejtőzött, ott van és uralkodik.” (Jób 34:29-30, Message fordítás)

Isten néha úgy szól, hogy nem mond semmit. Ez olykor rendkívül frusztráló! De Istennek az oka arra, hogy miért marad csendben. Neked csak várnod és bíznod kell Benne. Ha Isten elé futsz és azt mondod: „Nem hallottam semmit Istentől, ezért megyek előre és megteszem ezt”, nem bízol Benne, akkor mindenféle problémád lesz és meg fogod bánni mindezt.

Erre számos példa van a Bibliában. Egyikük, Saul, Izrael első királya. Éppen egy csatára készülődött, amikor Isten elé járult és azt kérdezte tőle, „Istenem, mit szeretnél, hogy tegyek ebben a csatában?”

Saulnak azonban már hosszú ideje nem volt rendben Istennel a kapcsolata. Az 1 Sámuel 28:6-ban a Biblia azt mondja, hogy „Megkérdezte Saul az Urat, de az Úr nem válaszolt neki sem álomban, sem jelek által, sem a próféták által.”

Saul három különböző módon is szeretett volna választ kapni, azonban továbbra sem kapott választ. Ezért hát türelmetlenné vált. Kétségbe esett és az okkult dolgok felé fordult – olyan dolgok felé, amiket pont ő tiltott be az országban. Ezt mondta: „Menj és keress egy szellemi tanácsadót. Keress nekem egy médiumot, egy boszorkányt, valakit, aki szellemeket tud idézni vagy szeánszot tud tartani.” Tudta, hogy amit tesz az rossz, azonban mégis így cselekedett, mert kétségbeesett. És tudod mi történt? Elvesztett mindent. Elvesztette a csatát, a hírnevét. Elvesztette az életét. Nem volt hajlandó várni Isten válaszára, ami miatt nagyon komoly következményekkel kellett szembesülnie.

Mit kell tehát tenned, amikor Isten csendben van?

Először is, emlékezz arra, hogy Isten uralkodik. A Jób 34:29-30 azt mondja, „Ha Isten csendben van, mit jelent ez neked? Ha elfordítja az arcát, mit tehetsz ez ellen? De akár csendben van, akár elrejtőzött, ott van és uralkodik.” Lehet, hogy Isten nem akarja megosztani veled a tervét, de ez nem jelent azt, hogy nincs terve számodra. Ő igenis számol veled és tervez az életeddel. Szeret téged. Ő egy jó Isten. És gondoskodni is fog rólad, ha hajlandó vagy várni rá.

Másodszor, bíznod kell Istenben. A Biblia a Zsoltárok 50:15-ben azt mondja, „Azt akarom, hogy bízz bennem a nehézségek idején, hogy megszabadíthassalak, és te dicsőíthess engem.” (TLB fordítás) Isten ma azt kérdezi tőled: „Hajlandó vagy bízni bennem? Hajlandó vagy bízni bennem ebben a pénzügyi nehézségedben? Hajlandó vagy bízni bennem ezzel az álmoddal kapcsolatban? Hajlandó vagy bízni bennem szívednek ezzel a fájdalmával? Hajlandó vagy bízni bennem ezzel a feszültséggel kapcsolatban? Hajlandó vagy bízni bennem a magányodban? Hajlandó vagy bízni bennem azzal a vágyaddal kapcsolatban, hogy megházasodj? Hajlandó vagy bízni bennem az egészségügyi problémádban? Hajlandó vagy bízni bennem az álmaiddal és az ambícióiddal kapcsolatban? Hajlandó vagy bízni bennem?

Mondd el ezt az imát hangosan a szívedben:

„Drága Istenem, nem szeretném leélni az életemet anélkül, hogy hallanám a hangodat. Meg szeretnék tanulni figyelni rád. Köszönöm a Bibliát. Segíts, hogy olvashassam. Köszönöm a tehetséges tanítókat. Segíts nekem, hogy megtegyem, amit tanítanak. Segíts abban, hogy tudjak olyan istenfélő barátokat szerezni, akikben bízhatok, és akikre hallgathatok. Szeretnék nyitott lenni azokra az ötletekre, amiket Te juttatsz az eszembe. Amikor fájdalom gyötör, segíts, hogy tanuljak belőle, ne fussak el előle. De legfőbbképpen, segíts, hogy bízzak Benned és a Te tervedben, amikor csendben vagy. Jézus Krisztus, szeretnélek megismerni Téged és úgy szeretni, ahogyan Te szeretsz engem. A Te nevedben imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.03.)

Forrás: http://napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio