Blog
RSS

Nyisd ki a szemed Isten tervére!

2015-02-01

"Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." (Zsolt 119,18) 

A Biblia emberek százainak példájával van tele, akik kinyitották a szemüket Isten terveire, úgy mint Ézsaiás, Jeremiás, Dániel, Hóseás, Jónás és Mikeás. Isten tervét meglátni az életedben, nem is olyan őrületes dolog. Isten gyakran használ látomásokat, hogy a következő lépést megmutassa, amit meg kíván tenni rajtad keresztül.

Ezt valószínűleg nem kell sokak számára megmagyarázzam, hiszen a legtöbben vizuálisan gondolkodtok. Amikor egy bibliai történetet olvasol, akkor "élő egyenesben" látod az eseményeket magad előtt. Amikor egy könyvet olvasol, elképzeled az egészet.

De néhányunknak valószínűleg ez egy kicsit nehezebb. Én nem vagyok vizuális gondolkodó, inkább szavakban gondolkodom, nem képekben.

Tehát hogyan tudod átvenni Isten látását az életedre nézve, ha nem vagy vizuális típus?

Először is, kérdezz Istentől lényegre törően.

Amikor elcsendesedsz, miután Bibliát olvastál és imádkoztál, talán csak annyit jelent, hogy továbbra is csendben maradsz és vársz Istenre. Megkérdezheted: "Istenem, van valami, amit el akarsz nekem mondani?" És aztán vársz. "Istenem, van valami, amit tudom kellene, amire nem gondoltam?" És azután ismét vársz.

Jakab levelében a következőket olvashatjuk: "Ha bárkinek közületek bölcsességre van szüksége, kérjetek Istentől és megadatik nektek. Isten nagylelkű és nem veti a szemedre a kérésed." (Jakab 1,5, CEV ford.) Isten azt szeretné, ha tanácsot kérnél tőle és a kérdéseidben légy lényegre törő. Várja a kérdéseidet!

Másodszor, nézz Isten Igéjébe, hogy meglásd mit akar neked mondani!

A Zsoltárok 119,18. versét meg kellene tanulnod: "Nyisd meg a szemem, hogy láthassam a törvényedben csodálatos igazságodat." (TEV ford.) Ez imádságnak is megfelel, amellyel megnyilhat előtted a Szentírás. Minden kérdésedre a válasz ott van Isten Igéjében, de olvasnod kell azt, tanulmányozni, memorizálni és gondolkodni rajta, hogy ezen keresztül megtalálhasd Isten tervét az életedre nézve.

(Daily Hope by Rick Warren, 2014. 12. 10.)

forrás: napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio