Blog
RSS

Boldog akarsz lenni? Összpontosíts a céljaidra, ne a problémáidra!

2016-09-06

„Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor hogy melyiket válasszam: nem tudom. Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak. Erről meggyőződve tudom is, hogy életben maradok, és együtt maradok mindnyájatokkal, a hitben való növekedésetekre és örömötökre.” (Filippi 1,22-25)

Amikor a célodra összpontosítasz és nem a problémáidra, akkor is boldog lehetsz, amikor az élet zűrzavarosnak is tűnik körülötted.

Pál idős ember volt, amikor börtönben volt Rómában. Nagyon messze volt az otthonától. Kivégzésre várt. Mindenét elvették – a barátait, a szabadságát, a szolgálatát, a magánéletét – a nap 24 órájában láncra verve tartották egy őrrel. Nem éppen egy boldog időszaka volt ez Pálnak.

De egyetlen dolgot nem tudtak elvenni Páltól: a célját. Pál azt választotta, hogy a céljára összpontosít még akkor is, ha már minden mást elvesztett. Mi volt az ő célja? Istent szolgálni a mások iránti szolgálat által.

Pál a Filippi 1,22-25-ben azt írja: Ha pedig az életben maradás az eredményes munkát jelenti számomra, akkor hogy melyiket válasszam: nem tudom. Szorongat ez a kettő: vágyódom elköltözni és Krisztussal lenni, mert ez sokkal jobb mindennél; de miattatok nagyobb szükség van arra, hogy életben maradjak. Erről meggyőződve tudom is, hogy életben maradok, és együtt maradok mindnyájatokkal, a hitben való növekedésetekre és örömötökre.

Soha nem fogom elfelejteni Viktor Frankl Az ember az értelemre irányuló kérdéssel szemben című könyvét. Frankl egy zsidó pszichiáter volt, akit egy német náci haláltáborba hurcoltak el. Az egész családja és az összes barátja gázkamrába került és megölték őket. A könyvében elmesél egy napot, amikor a Gestapo előtt állt anyaszült meztelenül. Elvették a rabruháját és még a jegygyűrűjét is. Ott állt teljesen megüresítve és hirtelen rájött, hogy egyetlen dolgot nem tudnak a nácik elvenni tőle: a választást, hogy ő hogyan fog minderre válaszolni.

Nem irányíthatod, amit más emberek tesznek veled. Nem irányíthatod, amit más emberek tesznek körülötted. De igenis irányíthatod azt, hogy miként válaszolsz minderre.

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.13.)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio