Blog
RSS

Boldog akarsz lenni? Add fel az életed!

2016-10-02

„Nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség." (Filippi 1,21)

A boldogság a szolgálatból fakad, és abból, hogy feladod az életed másokért. Amíg ezt meg nem érted, nem lesz túl boldog az életed. Nem az önajnározás, hanem az önfeláldozás tesz boldoggá.

Pál tudta, hogy a boldogságához az kell, hogy a célra összpontosítson, ne a problémáira. A Filippi 1,21-ben összefoglalta célját: Nekem az élet Krisztus, és a meghalás nyereség."

Te vajon melyik szót írnád az üres vonalra? „Nekem az élet ___________ ," Szórakozás? Sport? Ruhák? Család? Barátok? Karrier? Sok jó dolgot válaszolhatsz, de egyik sem érdemli meg Annak a helyét, aki megalkotott, és életet adott neked: a Jézus Krisztusét.

A boldogságod attól függ, hogy mit írsz az üres vonalra. Ha a válaszod pénz, siker, öröm vagy erő, akkor életed nagy részében boldogtalan leszel. Nincs ezekkel a dolgokkal semmi baj, egyszerűen csak nem érdemlik meg az első helyet. Nem arra teremtettél, hogy egy csomó pénzt keress, aztán amikor meghalsz, az egész odavesszen. Istennek sokkal nagyobb célja van az életeddel. Egyetlen olyan válasz van, ami boldoggá tehet: „nekem az élet Krisztus". Add fel az életed! Ez a te célod.

Mondd el ezt az imát ma:

„Drága Jézus, látod, hogy milyen sokszor hagyom, hogy a körülmények befolyásolják a boldogságomat. Látod, hogy gyakran engedem, hogy a fájdalom, a problémák, a rám nehezedő nyomás, a piszkálódó emberek elrontsák az örömömet.

Segíts az életem problémáit a te szemszögedből nézni. Úgy szeretném őket kezelni, hogy az a nem hívőknek bizonyság, a hívőknek pedig bátorítás lehessen. 

Segíts emlékezni, hogy az, hogy mások mit mondanak vagy tesznek, csak akkor befolyásolja a boldogságomat, ha hagyom. Szeretnék Benned bízni, hogy azokat a dolgokat is a javamra formálod, amiket nem értek. Kérlek, segíts, hogy arra összpontosítsak, ami a Te célod az életemmel, ne a gondjaimra.

Az életem hátralévő részében Téged szeretnélek szolgálni azzal, hogy másoknak szolgálok. Használj engem, Uram, így célja lesz életemnek és halálomnak is!

Mától kezdve, nekem az élet Krisztus. A te nevedben. Ámen."

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.14)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio