Blog
RSS

Boldog akarsz lenni? Koncentrálj Isten nagy képére

2016-07-18

"Szeretném, ha tudnátok, drága testvéreim, hogy minden, ami itt velem történt, az az evangélium terjedését segítette.” (Filippi 1:12, NLT fordítás)


Ha boldog akarsz lenni, minden problémát Isten nézőpontjából kell nézned. A boldog emberek nagyobb távlatban gondolkodnak. Látják a nagy képet. Mikor a dolgokat nem Isten nézőpontjából nézed, elcsüggedsz, frusztrált és boldogtalan leszel.

Nem számít, mit hoz számodra az élet, jót, rosszat, csúnyát, Istennek van terve. Pál tudta ezt. Azt mondja Filippi 1:12-ben: Szeretném, ha tudnátok, drága testvéreim, hogy minden, ami itt velem történt, az az evangélium terjedését segítette.”

Mióta csak Pál keresztyénné lett a damaszkuszi úton, egyetlen dologról álmodott: Rómában akart prédikálni, az akkori világ központjában. Az volt az álma, hogy az evangéliumot prédikálja a világ legfontosabb városában.

Istennek azonban más terve volt. Ahelyett, hogy Pált Rómába küldte volna egy prédikációs kampányra, a császár börtönében, a császár foglyává tette. Abban az időben Néró volt a császár. Néró pedig olyan romlott és gonosz volt, amilyen csak lehetett.

Császári fogolyként, Pál hozzá volt láncolva egy börtönőrhöz a nap 24 órájában, két éven keresztül. Az őrök négy óránként váltották egymást. Két év alatt a börtönben 4.380 őrnek tett tanúbizonyságot. Ki is volt valóban a fogoly? Ki volt kihallgatáson?

Ez nem Pál terve volt, hanem Istené az elejétől a végéig. Ennek pedig volt két eredménye, amiről egészen bizonyosan tudunk.

Filippi 4 mondja el, hogy ez alatt a két év alatt, néhányan Néró családjából hívőkké lettek Pál bizonyságtételére, Rómában, a császári udvarban.

Másodszor, nehéz megállítani egy olyan embert, mint Pál. A börtönben arra volt kényszerítve, hogy nyugton legyen, és ennek eredménye az Újszövetség nagy része. Kíváncsi vagyok, minek lett volna nagyobb hatása? Pál prédikálásának a Kolosszeumban, vagy az általa írt könyveknek, mint a Római levél, Korinthusiakhoz írt első és második levél, Galaták, Efézus, Filippi és Kolossé. Ez a hét könyv az évszázadok során emberek millióinak jelentette ki Jézust.

Pál tudta, hogy Istennek nagyobb terve van, és boldog volt, mert láthatta, mit tett Isten az ő problémáján keresztül.

Valahányszor valami problémád van, ami elkezd lehúzni, azt kell tenned, amit Pál tett – tanuld meg Isten nézőpontjából látni. Kérdezd meg, „Mit tesz Isten? Mi a nagyobb kép? Mi a nagyobb távlat?” Akkor képes leszel hittel szembenézni a problémával.

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.10.)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio