Blog
RSS

Stresszkezelés: ne aggodalmaskodj!

2016-05-27

„Semmi felől ne aggodalmaskodjatok!” (Filippi 4:6)

Az életed első számú stresszforrása nem a munkád, hanem az aggodalmaid. Nem a munkahelyed, hanem az aggodalom miatt forgolódsz éjjel.

Isten a Bibliában nyíltan állást foglal az aggodalommal kapcsolatban. A Filippi 4:6-ban ezt mondja: „Semmi felől ne aggodalmaskodjatok!”

Hogy miért kell elengedned az aggodalmaidat?

Több okból is értelmetlen aggódni. Az aggodalom felnagyítja a problémákat. Észrevetted már, hogy ha valaki rosszat mond rólad, annál jobban fáj, minél többet gondolkodsz rajta? Másrészt az aggodalom semmit nem old meg. Olyasmin aggódni, amin úgysem tudsz változtatni, teljesen felesleges. Ha pedig tudsz változtatni, akkor aggodalmaskodni őrültség. Kelj fel, és csináld!

Emellett az aggodalom természetellenes. Nem születik velünk. Talán azt hisszük, de nem így van. Az aggodalom tanult dolog. Mivel nem természetes, nem is egészséges. A tested nem úgy van megtervezve, hogy kezelni tudja az aggodalmat. Amikor valaki azt mondja, hogy betegre aggódja magát, igazat mond. Az orvosok szerint sok ember elhagyhatná a kórházat, ha megtudná, hogyan szabaduljon meg a bűntudattól, az aggódástól és a bosszúságoktól. A Példabeszédek 14:30 ezt mondja: „A békés szív az egészséges test kulcsa" (NLT fordítás).

Az aggodalom nem segít. Nem változtatja meg a múltat, és nem tudja irányítani a jövőt, egyedül a jelent teszi tönkre. Az egyetlen dolog, amin változtatni tud, az te vagy: nyomorulttá tesz. A problémát soha nem oldja meg.

Az aggodalom szükségtelen. Isten teremtett téged, ő alkotott meg, ő váltott meg, neked adta Lelkét. Azt hiszed, nem fog törődni szükségeiddel? Nem kell aggódnod!

A stresszkezelés első lépése: megtagadni az aggodalmaskodást. Miért? Mert értelmetlen, mert természetellenes, mert nem segít, mert szükségtelen.

Az 1 Péter 5:7-ben a Biblia azt mondja: „Aggodalmaitok egész súlyát őrá vethetitek, mert ő személyesen törődik veletek!” (AMP fordítás)

Isten személyesen törődik veled és a szükségleteiddel. Add át Neki mindazokat a dolgokat, amik miatt aggódsz, idegeskedsz! Engedd el őket!

Forrás: napiremeny.blog.hu
* (Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.07.)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio