RSS
Hírek

Gyülekeztünk padokat adományozott a városnak

2016-12-04

Gyülekeztünk lelkipásztora hivatalosan és ünnepélyesen is átadta az Önkormányzatnak tuladonba vételre, a komlói lakosságnak pedig használatra azokat a padokat, amelyeket a vársonak ajándékoztunk, és az autóbuszállomáson kerültek elhelyezésre.
Az ünnepélyes átadásra 2016. december 4-én, vasárnap került sor a szokásos adventi városház téri délutáni program első részében.
Pásztorunk beszédében igyekezett bepillantást adni abba a folyamatba, amelynek a végén az autóbuszállomáson várakozók kényelmét növelve négy új paddal bővült az ülőhelyek száma. 
Az adományozott padok története azzal indult, hogy szerettünk volna gyakorlati, kézzel fogható módon is szolgálni a város felé, hiszen a Szentírás is arra bíztat bennünket, hogy fáradozzunk annak a városnak a jólétén, amelybe Isten helyezett minket.
A Komló TV egyik riportjában figyeltünk fel arra szükségre, hogy az autóbuszállomáson kevés pad, kevés ülőhely van, és elhatároztuk, hogy amennyiben mód és lehetőség adódik, szeretnénk tenni a helyzet javulásáért.
Idén szeptember 17-én egy jótékonysági Harmonikaestet szerveztünk a Komlói Színházban, és az ott összegyűlt adományokat erre a célra ajánlottuk fel. Gyülekezetünk kiegészítette ezt összeget így két pad elhelyezésére nyílt lehetőségünk.
Nagyra értékeljük, hogy polgármester úr révén a vásrovezetés is mellénk állt ebben a kezdeményezésben és így az Önkormányzat további két padot helyezett el az autóbuszállomáson. A Dél-Dunántúli Közlekedési Központ Zrt. helyi vezetőjének, Szommer Csabának szintén köszönettel tartozunk, hiszen ő is támogatta ezt a jótékonysági projektet és segített a padok elhelyezésére legalkalmassabb helyek kijelölésében, hogy valóban az utazóközönség kényelmét szolgálhassák az új ülőhelyek. Köszönjük a városgondnokság munkáját is, hiszen tevőlegesen ők helyezték ki a padokat a rendeltetési helyükre.
Horváth László azzal zárta beszédét, hogy reméli, hogy ezzel a jelképes gesztussal a legnagyobb adományozóra, a mindenható Istenre tudunk mutatni, akinek nem csak az életünket köszönhetjük, hanem mindenünket, amink csak van.
A lelkipásztorunk beszédét követően Polics József, városunk polgármestere megköszönte az adományozott padokat és arról számolt be, hogy Önkormányzat az elmúlt években folyamatosan jó kapcsolatot ápolt a Baptista Gyülekezettel, és kölcsönösen számíthattak egymásra. Elmondta, hogy örömmel álltak a kezdeményezés mellé, hogy növeljék a busszal utazók komfortját, és az adományozott két pad mellé az Önkormányzat további kettőt helyezett el. Reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a jövőben minél több ilyen és ehhez hasonló összefogással, ha lassan is, de biztosan haladhat előre Komló a fejlődés útján.

Olvass még:

Hit – ember – élet – probléma – megoldás

2024-07-08

A Komlói Baptista Gyülekezetben (7300 Komló Engel Adolf u. 14/b) 2024.július 8-12-ig, minden nap 10-16-ig a hit kialakulásával, fejlődésével, megszilárdulásával és mindezek buktatóival szeretnénk foglalkozni. A részletek a címre kattintva elérhetőek.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és kegyelemteljes új évet kívánunk!

2019-12-15

Minden kedves látogatónknak áldott, békés karácsonyi ünnepeket és kegyelmteljes, örömteli új évet kívánunk! Ünnepelj velünk, szeretettel várunk...

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio