RSS
Hírek

Házasság hete Komlón

2017-02-01

Az ide már a második alkalom,hogy Komló városa is bekapcsolódik a Házasság hete országos programsorozatába egy házaspároknak, ill. szülőknek és naygszülőknek szóló előadással, amelynek gyülekezetünk a szervezője.

Miről is szól a Házasság hete?

"Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke 2013 óta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.” (Forrás: hazassaghete.hu)

Ebben az évben a mi gyülekezetünk is csatlakozik ehhez a kezdeményezéshez egy olyan előadás megszervezével, amelynek témája minden házaspárt érint.

Az előadás időpontja: 2017. február 18. (szombat), 16.30

A helyszín: Komló, Közösségek Háza (48-as tér 1.), Deák Zsuzsa galéria

Az esemény meghívója letölthető innen.

HH_plakat






Olvass még:

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és kegyelemteljes új évet kívánunk!

2019-12-15

Minden kedves látogatónknak áldott, békés karácsonyi ünnepeket és kegyelmteljes, örömteli új évet kívánunk! Ünnepelj velünk, szeretettel várunk...

Cipősdoboz Akció

2019-12-01

Idén is bekapcsolódunk, így immár hetedik alkalommal szervezi meg gyülekezetünk Komlón a cipősdobozok gyűjtését.

Gyermek- és Ifjúsági Tábor 2019

2019-05-15

Idén július 8-13. között (szokás szerint hétfőtől szombatig) tartjuk a Napközis Gyermek- és Ifjúsági Tábort.

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

2019-04-14

Áldott Húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves érdeklődő látogatónknak! Egyben szeretettel meghívjuk ünnepi istentiszteleti alkalmainkra!

Házasság hete

2018-02-12

A Házasság Hete előadássorozatba a komlói Baptista Gyülekezet is bekapcsolódott egy nagyszerű előadással Beke László és Bettytől... Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a belépés díjtalan!

Gyülekeztünk padokat adományozott a városnak

2016-12-04

Gyülekeztünk lelkipásztora hivatalosan és ünnepélyesen is átadta az Önkormányzatnak tuladonba vételre, a komlói lakosságnak pedig használatra azokat a padokat, amelyeket a vársonak ajándékoztunk, és az autóbuszállomáson kerültek elhelyezésre.

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio