RSS
Hírek

Bibliaismeret oktatás indulhat szeptembertől a szilvási általános iskolákban

2015-03-10

Gyülekezetünk vállata, hogy 2015. szeptemberétől azaz a 2015/2016-os tanévben megszervezi a Baptista Hittan (Bibliaismeret), hivatalosan: a hit- és erkölcstan oktatást a szilvási általános iskolákban. A Baptista Hittan (Bibliaismeret) kifejezetten a Biblia igazságainak megismertetését tűzte ki célul, nem felekezeti hitelvek megtanítását.

2015. szeptember 1-jétől folytatódik az általános iskola 1., 2. és 3. illetve az 5., 6. és 7. évfolyamán a hit- és erkölcstan oktatás bevezetése. Ennek köszönhetően az állami fenntartású általános iskolák 1.,2.,3.,5.,6. és 7. évfolyamán tanuló gyermekek választhatják a Baptista Hittant (Bibliaismeretet) az erkölcstan helyett.

Az alapműveltség és az egyetemes kultúra része a Biblia ismerete. A bibliaismeret órákon, a Szentírás történetei alapján kerülnek elő olyan fontos témák és kérdések, amelyek feldolgozása később segíteni fogja gyermekeket az egészséges önismeret és énkép kialakításában, s eligazodni az élet fontos kérdéseiben. Így, egyszerre kapnak ismeretet a Bibliáról és bibliai történetekről, valamint a keresztyén értékrend alapjaival is megismerkedhetnek.

Korszerű, színes bibliaismeret tankönyvcsaládunk az Életrevaló sorozat, minden gyermek számára életkorának megfelelő segítséget biztosít ehhez.

Mi a teendő, ha a Baptista Hittan (Bibliaismeret) oktatását választják?

Az elsősök beiratkozásakor – legkésőbb április 30-ig - a szülő nyilatkozhat arról, hogy a Baptista hittant választja gyermeke számára.

Az ötödikes gyermekek szüleinek május 20-ig kell nyilatkozniuk az iskolában erről. Azok a másodikos, harmadikos vagy hatodikos, hetedikes gyermekek, akik szeptembertől a Baptista Hittant (Bibliaismeretet) szeretnék inkább választani szintén május 20-ig kell, hogy ezt az iskola igazgatójánál jelezzék.


Olvass még:

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket és kegyelemteljes új évet kívánunk!

2019-12-15

Minden kedves látogatónknak áldott, békés karácsonyi ünnepeket és kegyelmteljes, örömteli új évet kívánunk! Ünnepelj velünk, szeretettel várunk...

Cipősdoboz Akció

2019-12-01

Idén is bekapcsolódunk, így immár hetedik alkalommal szervezi meg gyülekezetünk Komlón a cipősdobozok gyűjtését.

Gyermek- és Ifjúsági Tábor 2019

2019-05-15

Idén július 8-13. között (szokás szerint hétfőtől szombatig) tartjuk a Napközis Gyermek- és Ifjúsági Tábort.

Áldott Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

2019-04-14

Áldott Húsvéti ünnepeket kívánunk minden kedves érdeklődő látogatónknak! Egyben szeretettel meghívjuk ünnepi istentiszteleti alkalmainkra!

Házasság hete

2018-02-12

A Házasság Hete előadássorozatba a komlói Baptista Gyülekezet is bekapcsolódott egy nagyszerű előadással Beke László és Bettytől... Minden érdeklődőt szeretettel várunk, a belépés díjtalan!

Házasság hete Komlón

2017-02-01

Az ide már a második alkalom,hogy Komló városa is bekapcsolódik a Házasság hete országos programsorozatába egy házaspároknak, ill. szülőknek és naygszülőknek szóló előadással, amelynek gyülekezetünk a szervezője.

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio