Blog
RSS

Összhangban van az elképzelésed a Bibliával?

2015-06-15

Bárki, aki hajlandó Isten akaratát tenni, megvizsgálhatja ezt a tanítást, hogy vajon Istentől való-e, vagy én találtam ki. (János 7:17 MSG fordítás).

Jézus ezt mondta a János 7:17-ben: "Bárki, aki hajlandó Isten akaratát tenni, megvizsgálhatja ezt a tanítást, hogy vajon Istentől való-e, vagy én találtam ki." (MSG fordítás). Isten nem szereti, ha az emberek szavakat adnak a szájába és azt mondják, hogy "Isten mondta, hogy ezt csináljam", amikor egyáltalán nem tett ilyet. Szóval honnan tudod meg, mikor szól Isten hozzád?

Először is fel kell tenned a kérdést, hogy az elképzelésed összhangban van-e a Bibliával.

Isten következetes. Sosem fog ellent mondani annak, amit az Igéjében már elmondott. Isten sosem fog megkérni, hogy megsérts egy törvényt, ami a Bibliában van. Sosem fogja azt mondani, hogy hagyd figyelmen kívül az eddigi kijelentéseit. Sosem fogja azt mondani, hogy tagadd meg, amit már elmondott.

A Lukács 21:33 ezt mondja: "Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el". Ez azt jelenti, hogy ha valami igaz, az mindig is igaz volt és mindig igaz lesz. Mert az igazság nem új! Az igazság mindig is létezett. Ha valami igaz volt 4000 éve, igaz volt 50 éve és ma is igaz. Isten igazsága kiállja az idő próbáját.

A szokások változnak, a népszerű vélemények változnak, még a tudomány is változik, Isten igazsága viszont sosem változik meg, szóval Isten sosem mondana valamit, csak hogy utána meggondolja magát. Amikor Isten azt mondja, hogy csak azzal szabad lefeküdnöd, akivel össze vagy házasodva, akkor nem fogja azt mondani, hogy szexelj bárkivel, akivel csak akarsz. Isten nem gondolja meg magát! Ez az igazság kell bátorítson, mert sosem kell elgondolkodnod azon, hogy Isten mit gondol arról, amit már világosan leírt az Igéjében.

Bele kell ásnod magad Isten Igéjébe és meg kell jegyezned azt, hogy amikor támad egy ötleted, vagy benyomásod tudd felismerni: Ez nem lehet Istentől, mert a Biblia ezt mondja. Ha nem ismered a Bibliát, mindenféle sátáni hazugság fog félrevezetni.

Minél jobban ismered Isten szavát, annál jobban meg tudod különböztetni Isten akaratát.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.10)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio