Blog
RSS

Minél hasonlatosabbá válni Jézushoz

2017-10-27

„Megtisztítottalak, de nem úgy, ahogy az ezüstöt szokták. Inkább, megtisztítottalak a szenvedés kohójában” (Ézsaiás 48:10 NLT fordítás)

Senki nem szereti azokat az időszakokat, amikor nagy a feszültség, a határidők feltornyosulnak, és az elvárások teljesíthetetlenné válnak.

Ám Isten időnként éppen az ilyen zaklatott életszakaszt használja arra, hogy megszabadítson téged azon dolgoktól, amelyek gátolnak a fejlődésben.

Egyszerűen csak bíznod kell Istenben a nehézségek közepette is.

Mit gondolsz, mi az, ami megbéklyóz téged? Mi az, ami abban korlátoz, hogy azzá válj, amivé Isten teremtett?

A Mindenható képes az életedben jelenlévő próbatételek által semmissé tenni az akadályokat. 

Isten ezt mondja az Ézsaiás 48:10-ben, Megtisztítottalak, de nem úgy, ahogy az ezüstöt szokták. Inkább, megtisztítottalak a szenvedés kohójában” (NLT)

Igen kevés annak az esélye, hogy egy szó-szoros értelemben vett tüzes kemencébe kerülj, ám életed során számtalanszor izzol majd a szenvedés kohójában. Azonban Isten e tűzben a jellemed pallérozza.

Így van ez az arany és az ezüst esetében is, amikor felhevítjük azokat, hogy megtisztuljanak a szennyeződéstől. Végeredményül teljes értékű nemesfémet nyerünk.

Ha megkérdezel egy ezüstművest, hogyan ismeri fel a tiszta ezüstöt, az lesz a válasza, hogy az akkor kész, amikor látni a tükörképünket az üstben.

Isten onnan tudja, hogy megtisztultál, hogy látja a tükörképét benned. Ekkor válsz ugyanis leginkább hasonlatossá Jézushoz.

Kizárólag a tűz képes erre.

 
Forrás: napiremeny.blog.hu
*  (Daily Hope by Rick Warren – 2017.10.19.)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio