Blog
RSS

Második lépés krízisben: Koncentrálj és keresd Istent

2018-01-14

"Szeretem azokat, akik engem szeretnek és azok akik engem keresnek, megtalálnak." (Példabeszédek 8:17., ISV fordítás)

Mindannyiunk életében vannak olyan krízishelyzetek amik mindent próbára tesznek, beleértve az Istenbe vetett bizalmunkat is. Dániel részletes leírást ad számunkra az ilyen helyzetekben való imádkozásra.

Hat fontos tanítást találhatunk a Bibliában Dániel könyvének 9. részében. A legutóbbi áhítatban megnéztük mi az első - engedjük Istent szólni hozzánk, még azelőtt, hogy mi szólnánk hozzá.

A következő lépés az imádságban ha Isten válaszát kérjük krízisben, hogy minden figyelmünket szenteljük Istennek és az ő keresésének.

Dániel ezt teszi a Dániel 9:3/a-ban: "Az Úr Isten felé fordítottam arcomat, keresve őt" (ESV fordítás)

Ez egy alap kapcsolati tanács, mely működik az Istennel való kapcsolatodon túl is. Bármelyik kapcsolatodon javíthatsz, ha ténylegesen odafordulsz a másik emberhez és figyelsz rá, amikor beszél hozzád. Amikor a feleségem beszél hozzám, felé fordítom az arcom. Már több mint 40 éve házas vagyok. Csak azt mondhatom, hogy ez bőségesen megtérül a kapcsolatunkban. Nagyon szereti ezt, mert tudja, hogy kizárólagosan élvezi a figyelmemet.

Azzal hogy odafordulsz valaki felé, megmutatod neki, hogy figyelsz rá. Ezt megteheted Istennel is. Fizikailag nézz az ég felé. Ha tudsz, menj ki az udvarra és nézz a mennyek felé ahogy imádkozol.

Ténylegesen fordulj Isten felé, hogy igazán rá tudj koncentrálni és keresni tudd őt. Ez alapvető fontossággal bír egy krízisben (és életed minden pillanatában).

Az Ámosz 5:4/b-ben Isten azt mondja: "Engem keressetek, és éltek!" (NIV fordítás) Nem éltek igazán hacsak nem keresitek őszintén Istent.

Gyakran kerülünk krízishelyzetekbe, mert leállunk Isten keresésével egy-egy hirtelen jött körülmény miatt. Ahhoz, hogy kikerülhessünk ezekből a helyzetekből, másképp kell cselekednünk.

Isten által garantált a siker, de csak akkor, ha őt keresed. Azt mondja nekünk: "Szeretem azokat, akik engem szeretnek és azok akik engem keresnek, megtalálnak." (Példabeszédek 8:17., ISV fordítás)


Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2017.11.08.)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio