Blog
RSS

Kezd el leírni az imáidat

2015-06-03

"Felmegyek az őrtornyomba és várom, amit az ÚR üzen nekem, hogy továbbadhassam, és milyen választ ad majd a panaszomra. Az Úr ezt a választ adta nekem: "Írd le világosan, táblákra, amit kijelentettem neked." (Habakkuk 2:1.2 TEV fordítás)

Mivel Habakkuk leírta, amit az ÚR mondott neki, létezhet Habakkuk könyve. Mivel Dávid leírta, amit Isten mondott neki, birtokunkban van a Zsoltárok könyve. Feltettek Istennek egy kérdést, Isten választ adott nekik, ők pedig leírták.

Ha az imaéleted megrekedt egy ponton, és úgy érzed újra és újra ugyanazokat az imákat mondod, akkor az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, ha elkezded leírni az imáidat. Ez sokkal személyesebbé teszi azt, és segít neked még komolyabban venni az imádságaidat.

Ezt a naplóírás lelki szokásának hívják. Ez egy olyan szokás, ami segíteni fog felfrissíteni az imaéletedet. De ne bonyolítsd túl. Egyszerűen csak írd le, amit mondasz Istennek, és írd le amit Isten mond neked.

Miután szereztél egy jegyzetfüzetet, emlékezz erre a két praktikus javaslatra, hogy segítségedre legyenek a még hatékonyabb naplóírásban:

Először, húzz egy függöleges vonalat lefelé, a lap közepétől. Egyik oldalra írd azt, amit te mondasz Istennek. A másik oldalra írd azt, amit Isten mond neked. Ahogy leírod, hogy mit mondasz Istennek, ne várd tőle, hogy mindig rögtön mondjon neked valamit. Néha később fog csak válaszolni az adott napon, vagy talán az éjszaka közepén kelt fel.

Aztán, ugyanazon a lapon, rajzolj egy vízszintes vonalat, és a vonal fölé írd azt, hogy "Tegnap" és írd le a napod történéseit. A vonal alá írd, "Életből vett tanulságok." A következő nap, nézz vissza az előző nap történéseire és kérdezd meg, "Milyen leckét akart nekem Isten tanítani ezeken az eseményeken keresztül?" Isten próbál nekünk leckéket tanítani az élet mindennapos eseményein keresztül, de mindig elmulasztjuk őket. Ha töltesz azzal időt, hogy leírd őket ilyen módon, segíteni fog, hogy figyelj Isten hangjának a meghallására, és arra, hogy mit szeretne Isten megtanítani.

A naplóírás nagy hatalommal bíró szokás. Segít összpontosítani a gondolataidat. Segít emlékezni arra, amit te mondtál, és amit Isten mondott. Segít megvizsgálni a benyomásokat, amiket Istentől kapsz.

Abban is segít, hogy dicsőits, ahogyan megköszönöd Istennek, hogy szól hozzád. "Ó, URam, most már hallottam kijelentésedet, és ámulattal imádlak" (Habakkuk 3:2 TLB fordítás).

*(Rick Warren, Daily Hope, 2015.03.09)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio