Blog
RSS

Isten vezetése kidomborítja a formádat

2015-05-23

"Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus 2:10)

Van két másik módja is annak, hogy meggyőződj arról, hogy egy adott gondolat vagy benyomás Istentől származik-e?

Először is, összhangban van-e azzal, ahogy Isten megformált téged?

Mielőtt megszülettél, Isten eltervezte, hogy miket fog általad a világhoz hozzátenni, ezért olyan formát adott neked amivel ezt meg tudod tenni – szellemi ajándékok, szív, képességek, szenvedély és tapasztalat – melyekkel kiegészítheted a világot. Egy különleges és határozott célra teremtett meg.

Az Efézus 2:10 azt mondja: "Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk." (Efézus 2:10).

Isten olyan gondolatokat ad, melyek beleillenek a formádba. Olyan gondolatokat ad, melyek a teremtésedbe illenek. Ha jó vagy zenében, Isten olyan gondolatokat ébreszt, melyek el fognak vezetni arra, hogy a zenei területen használd a képességeidet. Én, ezzel ellentétben nem vagyok jó zenében. Tehát ha az az ötletem támadna, hogy elmegyek a Megasztárba énekelni, az bizonyosan nem Istentől való lenne.

Ha olyan gondolatod támad, ami teljesen ellentétben áll azzal, akinek Isten megteremtett, hagyd figyelmen kívül. Folyamatosan lesznek ilyenek, mert összehasonlítjuk magunkat másokkal és azt gondoljuk: "Olyan akarok lenni mint ők." De Isten olyanná formált téged, amin keresztül nagy hatással tud lenni a körülötted lévő világra. Az ő vezetése soha nem kerül ellentmondásba azzal, hogy milyennek teremtett téged; valójában inkább vissza fogja igazolni a formádat és a célodat.

Másodszor, meg kell kérdezned magadtól, hogy az ötleted a te felelősségedbe tartozik-e?

Ha nem a te felelősséged, miért beszélne neked erről Isten? A Róma 14:4 azt mondja: "Ki vagy te, hogy más szolgája felett ítélkezel? Tulajdon urának áll, vagy esik. De meg fog állni, mert van hatalma az Úrnak arra, hogy megtartsa." Amikor Isten mond valamit, az a te életeddel lesz összefüggésben, nem pedig valaki máséval. Ne arra figyelj, amit Isten a férjednek vagy a barátnődnek, vagy bárki másnak akar mondani. Sátán sokszor Isten szavának hitelességét akarja rombolni "hozzáértő" keresztyének által, akik azt hiszik ismerik Isten akaratát valakinek az életére vonatkozóan.

Beszélt valaha Isten rajtad keresztül másokhoz? Igen. De általában ezt úgy teszi, hogy te nem is tudsz róla. És gyakran megerősítése lesz annak, amit ő már korábban elmondott a másiknak. Isten használni fog embereket az életedben, hogy rajtuk keresztül megerősítse, amit neked mondott, és használni fog téged arra, hogy a másoknak elmondottakat igazolja vissza rajtad keresztül.

*(Daily Hope by Rick Warren 2015.03.08)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio