Blog
RSS

Isten hangja békét teremt

2015-07-09

„Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben is vagytok, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” (Filippi 4:6-7)

Az előző napokban néhány tippet adtam, hogyan tudod a benyomásaidat ellenőrizni, hogy vajon Istentől valóak-e vagy sem. Van még két utolsó kérdés, amelyet feltehetsz, hogy ellenőrizhesd a sejtésedet.

Fel kell tenned a kérdést: Ez meggyőződés vagy megbélyegzés?

Nagyon sok keresztyén éli az életét megbélyegzés és bűn alatt, miközben azt gondolja, hogy ez Isten akarata. De ez nem így van! Ez az ördög munkája!

A meggyőződés Istentől jön, a megbélyegzés viszont az ördögtől való. A meggyőződés célja, hogy megjavítson valamit az életedben, ami félresiklott. A megbélyegzés célja, hogy padlóra tegyen, mivel nyomorultnak, bűnösnek és szégyenteljesnek állít be. A meggyőződés mozgatórugója Isten irántad megnyilvánuló szeretete és az a tény, hogy azt szeretné, ha egyre jobbá válnál. A megbélyegzés mozgatórugója mindössze annyi, hogy Sátán gyűlöl téged és nyomorulttá akar tenni. Amikor Isten beszél hozzád az életeddel kapcsolatban, akkor az nagyon személyes, a megbélyegzés viszont teljesen általános.

Isten egy speciális területét fogja az életednek megmutatni, ami nem megfelelő módon működik, majd megoldást is nyújt számodra. Isten elé kell vinned és meggyőződéssel kell otthagynod. A megbélyegzés viszont nem hagy nyugodni, hanem folyton nyugtalanságot ébreszt.

A Rómaikhoz írt levél 8:1 azt mondja: „Nincs tehát most már semmiféle kárhoztató ítélet azok ellen, akik a Krisztus Jézusban vannak.” Isten sosem becsmérli az értékeidet. Ha egy olyan hangot hallasz, amely ezt mondja: Reménytelen vagy! Semmirekellő vagy! Nem vagy szerethető! – tudnod kell, hogy ez nem Isten hangja.

És végül meg kell kérdezned minden ötleted vagy benyomásod felbukkanásakor a következőt: Körülvesz Isten békessége vagy sem?

Ha valamilyen benyomásod van és az feszültséggel, megsemmisítő érzéssel, zavarodottsággal jár, azonnal szükséges feltenned a kérdést, hogy vajon Istentől való-e az. Isten soha nem akarja, hogy feszültség alatt élj. Azt szeretné, hogy érezd az Ő békéjét.

A Sátán a megkötözöttségek által vezet bennünket, de Isten könyörületes életre formált minket. Peter Lord gyakran mondta: „Isten hozzánk intézett szavainak 90%-a bátorítás.” Érezted Isten bátorító szavait az életedben mostanában? Vagy feszültség alatt élsz? Isten néhány bátorító dolgot mond nekünk.

Van egy szó a feszültséggel kapcsolatban, amely eltávolít bennünket Istentől, ez pedig nem más, mint a nyugtalankodás. A Filippi 4:6-7 azt mondja: „Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben is vagytok, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek Istentől, amire szükségetek van! Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”

Ezek a versek egyértelműen megmutatják nekünk, hogy a nyugtalankodás nem Istentől való. Mindössze feszültséget hoznak az életünkbe. Ez a vers hihetetlen ígéretet is tartalmaz: Vidd a gondjaidat Isten elé és hagyd ott Nála. Hallgass az Ő szavára! Békét fog teremteni benned, ha engedelmeskedsz Neki.

 

Szakíts időt arra, hogy leírd ezt a hét kérdést a noteszedbe és tedd könnyen elérhető helyre, hogy rá tudj tekinteni, amikor bizonytalan vagy abban, hogy a kijelentéseid Istentől valóak-e vagy sem.

  • Összhangban van-e kijelentésed a Bibliával? (János 7:17)
  • Még inkább krisztusivá fog tenni engem? (Jakab 3:17)
  • A gyülekezeti családom megerősíti ezt a kijelentést? (Efézus 3:10)
  • Talál-e az Istentől megalkotott formámmal? (Efézus 2:10)
  • Az én felelősségem-e? (Róma 14:4)
  • Inkább meggyőződés vagy megbélyegzés érzést kelt a gondolat? (Róma 8:1)
  • Érzem-e Isten békességét a kijelentéssel kapcsolatban? (Filippi 4:6-7)


*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.12)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio