Blog
RSS

Ima: Kérdezz konkrét kérdéseket

2015-05-06

"Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám..." (Habakuk 2:1)


Miközben arra vársz, hogy Isten beszéljen hozzád, készen kell állnod arra, ha Isten egy mentális képet tár eléd. A Habakuk 2:1-ben azt olvassuk, hogy "Őrhelyemre állok, odaállok a bástyára, figyelek, várva, hogy mit szól hozzám...".

Miért azt írja a Biblia, hogy "figyelek"? Nem lenne-e az logikusabb, hogy hallgatom, hogy Isten mit szól?

Isten szava gyakran látható. Néha úgy szól hozzád, hogy egy mentális képet helyez eléd. Lehet, hogy néhányan azt gondoljátok, hogy "Ez elég fura - Isten képet helyez az én elmémbe." Ha a NASA képes arra, hogy képeket fogadjon a Marsról, nem gondolod, hogy Isten is tud képet helyezni a te elmédbe? Dehogyisnem. 

Hogyan keresd az ilyen fajta mentális képet, ha nem vagy egy vizuális típus? Két fajta mód van, ami nekem segít:

  • Kérdezz Istentől egy konkrét kérdést.A János 1:5-6-ban azt olvassuk, hogy "Ha szeretnéd megtudni, hogy Isten mit szeretne, hogy tegyél, kérdezd Őt, és Ő szívesen megmondja neked, mert Ő mindig készen áll és nagylelkűen osztja a bölcsességet azoknak, akik keresik Őt... De ha kéred Tőle, légy biztos abban, hogy választ fogsz kapni" (TLB fordítás). Ezek az igeversek három igazságot írnak le. 

    Először is, Isten azt akarja, hogy Őhozzá fordulj tanácsért. Nem zavarod ezzel. Őt az életed minden részlete érdekli, és várja is, hogy megkérdezd ezekről. 

    Másodszor, minél konkrétabb vagy, annál jobb, mert a hited épül, ha valami konkrét dolgot kérsz Istentől és Ő válaszol a fohászkodásodra. Ne általános dolgokért imádkozz.

    Harmadjára pedig, Isten azt akarja, hogy számíts a válaszra. Ne imádkozz és kérd az Ő segítségét, ha nem számítasz arra, hogy válaszol és segít.
  • Tanulmányozd Isten Igéjét. Miután félrevonulsz és vársz, figyelsz az Úrra, bele kell ásnod magad a Bibliába. El se tudom mondani, hogy hányszor fordult elő, hogy Isten elővett egy igeverset, és még úgy is, ha már százszor elolvastam, elém helyezett hirtelen valamit, amit előtte nem is vettem észre. Isten használja a Bibliát, hogy válaszoljon a konkrét kérdéseidre.

A Bibliában azt olvassuk, hogy "Nyisd föl szememet, hogy megláthassam, milyen csodálatos a te törvényed." (Zsoltárok 119:18). Kérd Istent, hogy mutasson meg neked új igazságokat, ahogy Igéjét tanulmányozod és várj az Ő válaszára.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.06)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio