Blog
RSS

Ima: Isten úgy vezet, hogy egyre inkább krisztusivá válj

2015-06-29

„A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató.” (Jakab 3,17).

Hogyha fel akarod ismerni Isten hangját, és felismerni, hogy valóban Tőle származik-e egy megérzés, vagy sem, először meg kell vizsgáld, hogy az egyezik-e a Bibliával.

Ezután, meg kell kérdezd magadtól, hogy ha kivitelezed a gondolatot, krisztusivá válsz-e?

A Filippi 2,5-ben ezt írja: „Életetekben úgy gondolkodjatok és cselekedjetek, mint Krisztus Jézus.” (NCV fordítás). Isten célja, hogy minél inkább hasonlítsunk Krisztusra, így sosem fog olyan ötletet adni, ami ennek a célnak az ellentéte lenne.

A Jakab 3,17-ben leírtak egy hasznos lista, mely segít meglátni, hogy valami Istentől való-e vagy sem, amikor a krisztusi jellemvonásokról van szó: „A felülről való bölcsesség először is tiszta, azután békeszerető, méltányos, engedékeny, irgalommal és jó gyümölcsökkel teljes, nem részrehajló és nem képmutató.”

Hogyha az ötleted vagy megérzésed tisztátalan, akkor az biztos nem Istentől származik. Ez elég egyszerűen hangzik, de el sem hiszitek, milyen sok emberrel találkoztam, akik arra próbálták meggyőzni magukat, hogy egy tisztátalan gondolat mégiscsak Istentől származik.

Békeszerető az ötleted? Isten olyan gondolatokat ad, melyek a harmóniát, és nem a konfliktust fogják kiváltani.

Méltányos az ötleted? Amikor Isten ad egy ötletet, Őt az is foglalkoztatja, hogy milyen hatással lesz az másokra. Ő sosem fog olyan gondolatokat adni, melyek felborítják mások életét.

Engedékenységre vall ez az ötlet? Nem gyakran használjuk ezt a szót, de egyszerűen alázatot, taníthatóságot, és nem arroganciát jelent. Hogyha tényleg Istentől származik a gondolatod, akkor bátran megoszthatod másokkal, és meghallgathatod visszajelzésüket.

Irgalmasságról vall a megérzésed? Nagyon sok olyan emberrel találkoztam, akik azt vallják, hogy Istentől hallottak egy gondolatot, mégis ők a legítélkezőbb, elítélő és negatív emberek. Ők biztos nem Istentől hallottak, hanem saját előítéleteik és haragjuk vezette. Hogyha tényleg Istentől hallasz, irgalmassággal telsz meg.

Részrehajlás nélküli és őszinte az ötleted? Az Istentől jövő gondolatok nem fognak manipulálni vagy irányítani másokat.

Hogyha ez a hét krisztusi tulajdonság alapján vizsgáljuk meg megérzéseinket, megtudhatjuk, hogy az Istentől származik-e és egyre inkább krisztusivá formál-e vagy nem.

(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.11)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio