Blog
RSS

Értsd meg, Isten a te oldaladon áll

2016-04-13

"Isten munkálkodik benned, hogy megadja neked a vágyat és az erőt a cselekvéshez az ő tetszése szerint." (Filippi 2:13. NLT fordítás)

Nem számít, hogy mivel kell szembenézned a következő héten, mert nem leszel vele egyedül. Isten veled van, ő benned van, ő érted van.

A Filippi 2:13. azt mondja: "Isten munkálkodik benned, hogy megadja neked a vágyat és az erőt a cselekvéshez az ő tetszése szerint." (NLT fordítás)

"Isten benned dolgozik." A "dolgozni" szó a görögben energos, innét származik az energia szavunk. Isten adja az energiát az életedben. Nem csak akaraterő hajt. Nem csak a saját erődből kell tovább menned. Isten azt mondja, ő megadja neked azt az erőt, amire szükséged van, nem számít mivel kell szembenézned.

Ő nem csak benned van, hanem veled van. A Biblia azt mondja: "Nem hagylak titeket árván, eljövök hozzátok. Azon a napon megtudjátok, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem, én pedig tibennetek." (János 14:18., 20.) Ez egy igazi ígéret! A Biblia azt mondja, Krisztus benned él; a Biblia azt mondja, Krisztusban vagy Isten által; és szintén a Biblia mondja, hogy a Szent Szellem pedig megerősít téged. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy az ördög elkapjon, át kell verekednie megát a Szentháromságon! Ez azért elég jó védelem. Ez felszabadít a félelmek alól.

Isten nem csak veled van és benned; ő érted is van. A Róma 8:31. azt mondja: "Ha Isten értünk van, senki sem győzhet le minket." (NCV fordítás)

Amikor a pásztor vezeti a nyájat, mindig vannak őrző kutyák mögöttük, akik hajtják a bárányokat, hogy tovább haladjanak a jó irányba.

A Biblia alapján ezek az őrző kutyák a te életedben a jóság és a kegyelem. Isten az ő jósága által olyan dolgokat ad neked, amiket meg sem érdemelsz. Az ő kegyelmének köszönhetően pedig nem azt adja meg neked amiket megérdemelsz.

Érezted már valaha Isten mosolyát az életedben? Ha nem, akkor nem igazán ismered Istent. Néhány ember azt gondolja, hogy Isten egy mérges szülő, aki folyton dühös rájuk. Ez nem így van. Isten érted van!

Ha boldog akarsz lenni, minden reggel úgy kell felkelned, hogy azt mondod: "Istenem, köszönöm, hogy ma velem leszel, hogy ma bennem leszel és hogy ma értem leszel."

Hát nem jó hír? Ha Isten veled van, benned van és érted van, akkor a világon mégis miért vagy elkeseredve?

Forrás: napiremeny.blog.hu
* (Daily Hope by Rick Warren, 2016. 02. 02.)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio