Blog
RSS

Boldog akarsz lenni? Tartsd szem előtt mások szükségleteit

2016-10-07

„Ne légy a saját hasznod megszerzésének megszállottja. Feledkezz meg magadról, hogy segítő kezet tudj nyújtani." (Filippi 2,4 MSG fordítás)

Mindannyiunk boldogságának kiindulópontja az, hogy nem saját magunkra fókuszálunk. Ha csak saját magadra tudsz gondolni, akkor egy igazán nyomorult ember leszel. Ha igazán boldog akarsz lenni az életben, törődnöd kell a körülötted lévők igényeivel.

Pál ezzel kapcsolatban példaként mutatja be Timóteust a Filippi 2,20-21-ben: „Senki sem hasonlítható Timóteushoz, aki igazán foglalkozik veletek; mindenki más úgy tűnik, hogy a saját tervei miatt aggodalmaskodik és Jézus Krisztuséi miatt." (LB fordítás).

A legtöbb ember a saját tervei miatt aggódik és nem néz körbe, hogy másokkal mi a helyzet. A legtöbb ember nem úgy kel fel reggel, hogy az első gondolata az, hogy mi lehet valaki mással. A legtöbb ember a saját problémáival foglalkozik. És pontosan ez az oka annak, hogy a legtöbb ember boldogtalan!

Ha egy akarsz lenni a ritka, nagylelkű emberek közül, akkor változtatnod kell a nézőpontodon. Át kell helyezned a fókuszt saját magadról másokra. Ez nem olyan dolog, ami csak úgy jön magától, ezért ezt meg kell tanulnod.

Be kell vallanom, hogy mennyire elszomorított, hogy milyen sokszor tévesztettem szem elől azok szükségleteit, akiket szeretek, csak azért, mert nem figyeltem. Nem érdeklődtem irántuk. Nem helyeztem át a fókuszt saját magamról valaki másra a szobában. Azért mert nem figyeltem az ő igényeiket, le is maradtam róla. Ez pedig nagyon elkeserít.

Ahelyett, hogy az elszalasztott lehetőségek miatt keseregsz, inkább szándékosan ne magaddal foglalkozz, hanem mások szükségeivel. Azáltal, hogy másokat szolgálsz, megtalálod majd a boldogságot Isten szolgálatában.

Ne légy a saját hasznod megszerzésének megszállottja. Feledkezz meg magadról, hogy segítő kezet tudj nyújtani." (Filippi 2,4 MSG fordítás).

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.15.)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio