Blog
RSS

Boldog akarsz lenni? Az örökkévalóságba fektess be!

2017-02-21

" Bár nagyra értékelem az ajándékaitokat, mégis az tesz a legboldogabbá, hogy kedvességetek miatt jól megérdemelt jutalomban részesültök majd." (Filippi 4:17, LB fordítás)

Minden egyes alkalommal, amikor nagylelkűséget gyakorolsz, az örökkévaló otthonodba fektetsz be.

Jézus úgy beszél erről a kiváltságról, mint "kincseket gyűjteni a mennyben". Ezt a kifejezést hatszor használja a Bibliában! Ha valamit Jézus hatszor elmond, arra érdemes különösen odafigyelned. Ha nem így teszel, elmulasztod az áldást.

Az élet lényege nem az, hogy itt a Földön gyűjtögessünk - ellenkezőleg, a mennyben kell kincseket gyűjtenünk. A Biblia azt mondja, ne halmozz fel dolgokat itt a Földön, ahol a tolvajok ellophatják, a rozsda és a moly megemészthetik. Gyűjts mennyei kincseket!

Ennek van értelme. Miért? Mert a mennyben sokkal több időt fogsz tölteni, így sokkal inkább szükséged lesz ott a javakra és a jutalomra. Ezen a bolygón legfeljebb 80, esetleg 100 évet töltesz, aztán mindent itthagysz. De a mennyei kincseidet az egész örökkévalóságban élvezheted majd!

Hogyan tudsz tehát mennyei kincseket gyűjteni? Hogyan "küldd őket előre"?

A Biblia szerint ennek az a módja, ha emberekbe fektetsz be. Két dolog az, ami örökké tart: Isten szava és az emberek. Az emberek vagy a mennyben, vagy a pokolban, de örökké fognak élni. Amit az életükbe befektetsz, döntő hatással lehet erre. Isten azt szeretné, hogy befektess az emberekbe, mert ennek örökkévaló következménye és jutalma van. 

A Filippi 4:17-ben ezt olvassuk: " Bár nagyra értékelem az ajándékaitokat, mégis az tesz a legboldogabbá, hogy kedvességetek miatt jól megérdemelt jutalomban részesültök majd.(LB fordítás)

Pál azért írt a Filippiben élő testvéreinek, hogy kifejezze háláját a támogatásukért. De azt mondja, hogy ami a leginkább számít, és ami neki a legnagyobb örömöt okozza, az az, hogy áldozatuk és nagylelkűségük révén mennyei kincseket gyűjtöttek. Befektettek az ő életébe, de egyúttal mennyei otthonukba is.

Jutalmat fogsz kapni mindazért, amit másoknak adsz. Odaadod az idődet? Jutalma lesz a mennyben. Odaadod az erődet? Jutalma lesz a mennyben. Odaadod a pénzedet? Jutalma lesz a mennyben.

Forrás: napiremeny.blog.hu
*(Daily Hope by Rick Warren, 2016.02.27)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio