Blog
RSS

A pokol létezik, mert a gonosz is létezik

2015-07-19

"Amikor látta az Úr, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, és az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz, megbánta az Úr, hogy embert alkotott a földön, és megszomorodott szívében."(I.Mózes 6,5-6, NLT ford.)

Néhány ember tagadja a gonosz létezését. Ők azt hiszik, hogy a világ tele van alapvetően jó emberekkel, olyanokkal, akik önzetlenek, kedvesek és mindig másokra gondolnak.

De van egy probléma ezzel a világnézettel: nem egyezik a valósággal. Csak kapcsoljuk be a tévét, vagy nyissunk ki egy újságot. A világ tele van tönkrement emberi kapcsolatokkal, megszegett ígéretekkel, erőszakkal, egymás kihasználásával, gyermekmolesztálással, terrorizmussal és a gonosz egyéb formáival. A gonosz mindenütt ott van.

A Biblia azt írja, hogy természetünknél fogva elsősorban önmagunkra gondolunk. Egyszerűen ilyenek vagyunk. Nem azt tesszük, ami a legjobb a világnak, ami körülvesz bennünket. Természetünktől fogva nem gondolunk arra, hogy vajon mit akar Isten tőlünk. Ehelyett arra koncentrálunk, ami könnyű, kényelmes és kívánatos.

Ezért Isten, amikor lenézett a földre Noé idejében, ezt mondta: "Micsoda felfordulás! Mit csináltak az emberek önmagukkal, egymással és a földdel, amit nekik adtam! Mindent elrontottak." A Biblia azt mondja, hogy "ez összetörte a szívét." (I. Móz. 6,6)

Ez az, amit Isten a világ mai állapota miatt érez. Össze van törve a szíve.

A gonosz létezik, ezért szükségszerűen a pokol is létezik. A mennyország tökéletes, és mivel mi mindannyian örök életre vagyunk teremtve, de egyikünk sem tökéletes, kell lennie egy helynek, ahol a gonosz az örökkévalóságot töltheti.

Ez a hely a pokol.

De van egy más lehetőség is. A Biblia szerint nem vagyunk tökéletesek, de Jézus kifizette a bűneink árát, ezért az örökkévalóságot Jézussal tölthetjük, és nem Isten nélkül a pokolban.

A pokol valóságos, ezt soha ne felejtsd el! Úgy élj, hogy tudd, hogy van pokol, és ez meg fogja változtatni az életed.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2015.03.13.)

Forrás: napiremeny.blog.hu

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio