Blog
RSS

A hálás imák ereje

2016-12-05

"Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Ha így tesztek, megtapasztaljátok az Úr békességét." (Filippibeliekhez írott levél 4:6-7a NLT fordítás)

A Filippibeliekhez írott levélben a Biblia legnehezebben elfogadható versét olvashatjuk."Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt. Ha így tesztek, megtapasztaljátok az Úr békességét." (Filippibeliekhez írott levél 4:6-7a NLT ford.)

Nem könnyű leállni aggodalmaskodásunkkal életünk gyakran ijesztő részletei kapcsán. Isten azonban a hogyant is elénk tárja ebben az igében. "Hálaadással tárjátok fel kéréseitek Isten előtt." A hálás ima békét hoz. Az Úr azt mondja neked, hogy amint aggódni kezdenél, fordulj hozzá imában. 

A szülők megértik a hálaadó imák erejét. A legtöbb szülő ugyanis nem örül túlzottan, ha a gyermeke nem hálás, nem köszöni meg azt, amit már megkapott. Isten is így van ezzel. Azt szeretné, ha elkérnénk tőle, amire vágyunk és szükségünk van. Az Újszövetségben több, mint 20 alkalommal szólít fel arra, hogy kérjünk tőle. De azt is szeretné, ha ezt hálás szívvel tennénk. 

A Biblia arra is hív bennünket, hogy legyünk pontosak kéréseinkben és dicsőítésünkben egyaránt. A sima "kösz mindenért" helyett jobb, ha pontosan elmondjuk, miért is vagyunk hálásak. Amikor azt mondom a feleségemnek, hogy "annyira hálás vagyok neked", azt kérdezi, miért is pontosan? Szeretné hallani, mi az, amit nagyra értékelek benne, Isten is ezt teszi. Tehát ha imádkozol, mondd el, miért is vagy hálás pontosan. Ez a legfontosabb módja annak, hogy köszönetet mondj az Úrnak

Előre hálát adni az Úrnak a hit egyik nagy lépése: ha van ehhez bátorságunk, csodák történnek. Minél hálásabb vagy, annál nagyobb dolgokat tud véghez vinni az életedben. Ereje eszközeként használja hálaadásunkat az életünk során. 

Tehát mondd, miért vagy hálás?

 

Forrás: napiremeny.blog.hu
* (Daily Hope by Rick Warren - 2016. Február 22.)

Copyright © 2014-2017 Komlói Baptista Gyülekezet, 7300 Komló, Engel Adolf u. 14/B - info (kukac) komloibaptista.hu - weboldal fejlesztő: Arteries Studio